Trav

”Det är väl bara fifty-fifty att han kliver iväg”

TRAV

Ulrika Rehn om stallets stjärna som startar på V75 på lördag

Å nej - det var inte bilstart i bronsdivisionen den här gången.

Framgångsrika amatören Ulrika Rehn – som tagit tre V75-segrar i sommar tillsammans med kusken Ove A Lindqvist - gillar inte startmetoden på lördag när det är V75 hemma på Solänget.

Eller rättare – stallets stjärna Voulez Vous gillar inte voltstart.

– Han har verkligen svårt när det inte är bil och det är väl bara fifty-fifty att han kliver iväg.

Ulrika Rehn med stallet i Arnäsvall i Örnsköldsvik har i 15 års tid tillhört banans mest framgångsrika amatörer.

Eternel hette hästen som var i gång i början av 2000-talet. Bästa hästen för dagen är Voulez Vous, en sjuårig valack med en färsk seger i bronsdivisionen i raden.

I Östersund i juli handlade det om startbil. På lördag måste den smånervige Örnsköldsviks-hästen klara spår fem i volten V75-6 för att det ska bli ännu en seger.

Det är mycket för att det V75 på Solänget som Voulez Vous ska få prova på.

– Vi skulle aldrig ha åkt långt och chansat nu när det är voltstart. Fast egentligen har vi ingen statistik på det där. Det är någon enstaka gång vi provat volt och det har inte fallit så väl ut. Han är lite speciell och det är risk att den här stora hästen lätt blir för ivrig, säger hon.

V75-dubbel på Dannero

Mycket går annars Ulrika Rehns väg för dagen. Det tio hästar stora stallet hon driver på fritiden med sambon Pelle Sundqvist har plockat tre V75-segrar under sommaren.

Voulez Vous vann bronsloppet i Östersund i juni. I augusti styrde Ove A Lindqvist in Tip Jaroch Lollipop Girl till en dubbelseger på Dannero V75.

– Ove har kört bra och varit med och bygga upp hästarna. Han har mycket idéer om skor och balans och mycket kunskaper om hästar som kanske inte är de allra enklaste. Det är mycket därför vi använt Ove som kusk på slutet, säger Ulrika Rehn.

Springspåren kommer över?

Voulez Vous har kapacitet som duger gott i omgivningar som lördagens. Vad säger Ove A Lindqvist om tränarens galoppnojande?

– Nja, han är svår i voltstart men kan lika gärna gå iväg felfritt. Mycket beror på om hästarna på springspåren hittar av starten och ”kommer på” honom. Då är det risk att osäkerhetskänslan tar över. Men tar han i trav första steget tror jag att han går iväg. Hästen duger i de här klasserna. Den långa distansen ska vara en fördel också, tror Ove A Lindqvist.

Voulez Vous har två raka segrar i vardagsloppen på slutet och kommer med bra form enligt tränare Ulrika Rehn.

– Kanske är det lite för långt mellan starterna  för att vara riktigt perfekt? Annars känns det inte som att det är några nackdelar på lördag…bortsett från spåret då. Ett chansstreck. Även om han trampar iväg så är det några stentuffa motståndare. Bålsta Palema, Calle Laday och Linus Boy är tre mycket bra hästar.

Teardrop het hemmahäst

B-O Månsson tippar i programmet och menar att bronsloppet, V75-6, kan vara dagens tuffaste med många formkort.

I huvudloppet Silverörnen får fjolårsvinnaren Shadow Woodland tipsettan från ett passande spetsläge. Magnus Jakobssons Fossens Bonus är en av flera utmanare i en öppen upplaga av loppet menar han.

– Voulez Vous från ett femte i brons låter inte bra. Ulrika Rehns häst är ändå hetaste hemmahästen tillsammans med Kenneth Thelins Global Teardrop (V75-5) som ju skrällvann ett V75-lopp förra året och börjar komma i form igen, säger B-O Månsson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!