Tarzans sköna revansch - slog svenskt rekord

TRAV

Efter allt motflyt - imponerade enormt "Hon var ruggig"

Efter veckor av oflyt lossnade det äntligen i dag för Stefan "Tarzan" Melander.

Hans Digital Darling imponerade enormt på svenska rekordet 1.10,1 i V75-1.

– Jag undrar vad som hänt om jag dragit urryckarna, säger "Tarzan".

Fjolårets succétränare Stefan Melander har inte riktigt haft samma framgångar i år. De senaste veckorna har segrarna uteblivet helt. Men i dag tog Melander en gruvlig revansch i första V75-1. Hans sto Digital Darling tog ledningen direkt i den första V75-avdelningen och svarade för en enorm prestation. Trots hög uppskruvat tempo, 1.09,8 första varvet ryckte Tarzan och Digital Darling ifrån allt motstånd på upploppet. Ekipaget kom i mål på det nya svenska rekordet 1.10,1 och var långt ifrån trött.

– Det var en kanonbana som passade henne. Hon var fin, jag undrar vad som hänt om jag dragit urryckarna, jag körde på säkerhet. Hon är faktiskt ruggig den här hästen men det har strulat lite, men i dag var hon ruggig, säger Stefan Melander.

Även besökarna på Trav365:s liveforum var imponerade av hästen.

– Jag tror ärligt talat att detta är den bästa prestationen jag sett av en häst detta året. Jämförbar med Pascia Lest insats förra helgen, skriver en läsare.

”Samma typ som Etain Royal”

Även Stefan Melanders hustru Catarina Lundström hade framgångar på Mantorp. Hennes nya fransos Scouby Djob skrällde i gulddvisionen för Jorma Kontio, som var imponerad av hästen.

– Det vara bara att köra framåt, det sa tränaren också om hästen skulle kännas bra i provstarten. Det var hård körning hela vägen och det var inget normalt tempo. Sista 600m var det bara att köra framåt och han var bra, det är ingen normal häst som går 12-tid i dödens och det är samma typ som Etain Royal men den här har bättre trav, säger Jorma Kontio.

Trav365