Wangle: ”Landets hetaste tränare just nu!”

Dubbelseger på V86 i onsdags.

Dubbelseger på V75 nu.

Joakim Lövgren – landets just nu hetaste tränare.

Han är ofta underskattad. Men han gör alltid sitt jobb och lite till.

Men nu är det minst sagt läge att rygga Joakim Lövgren på allvar.

Han vinner i stort sett med ”allt” just nu.

I onsdags tog tränaren dubbelseger på V86 – från Alperna.

Nu var chefen själv hemma och körde på hemmaplan. Då blev det ny dubbelseger – fast på V75.

Snacka om att livet måste leka för Joakim Lövgren. Hatten av!

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången på Jägersro

Joakim Lövgren (Sevilla & Staro Leonardo) Imponerande insats och Joakim Lövgren körde ett helt perfekt lopp med den här talangen (Sevilla) som verkligen visar upp sin rätta kapacitet just nu. Efter sejouren hos Peter Nordström har Jocke Lövgren fått till hästen som ser bättre än någonsin. Efter resan till Alperna kom tränaren hem och segrade på V75 – direkt. Sevilla kommer vi få se mycket av framöver och barfotabalans i sommar kan bli helt perfekt. Även Staro Leonardo har höjt sig flera snäpp på slutet och Jocke Lövgren körde det perfekt loppet. Det tackades Staro Leonardo för och spurtade sylvasst till seger.

Dante Boko: Vann från ledningen i högsta klassen och mycket var vunnet redan innan loppet i och med två strykningar. Från spår fem i stället för sju så var det pang till spets som gällde. Dante Boko drog i bra tempo och såg riktigt löpsugen ut loppet igenom. Trots Kolgjinis svaga stallform var Dante Boko på humör och kunde vinna enkelt. Det var nog minst sagt en skön seger för alla i stall Kolgjini.

Cody: Dansk kross och vilken insats. Lägg därtill kuskens första seger på V75 så anar ni att det var vilt firande efter loppet. Cody fick tuffaste resan av alla, men var bara bäst ändå. Från dödens krossade hästen favoriten och René Jonassen kunde sitta säker hela upploppet ner. Läcker prestation.

Ofelia O.E: Tog ny seger och fortsätter att klättra uppåt i klasserna. Hästen blev av med ledningen men Peter Untersteiner hittade snabbt ut i andraspår och sedan var det bästa hästen som vann. Styrkan avgjorde och det märks att Untersteiner gillar den här märren. Det gör jag också.

Dolan Spring: Var tillbaka efter vila men visade prov på fin inställning hela loppet igenom. Var inför loppet ovan voltstart, men från innerspåret kunde säkre Stefan Söderkvist behålla ledningen enkelt. Sedan drog duon i jämt tempo och kunde enkelt vinna inledningen på V75.

Da Pepperboy: Får verkligen inte till det och galopperade bort sig direkt i V75–7 som klar favorit. Hästen, som alltid lovat mycket, fick det inte alls att stämma och det här såg verkligen inte bra ut. Petri Puro måste nog till veterinären och kolla upp sin talang för det är uppenbart att något inte står rätt till.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75