ATG:s strecklista – bara en illusion

TRAV

Micke Nybrink om spelbolaget

Har ni också reagerat?

Strecklistorna de senaste veckorna är helt sjuka.

Vad är det frågan om?

Hur kan det ha blivit så här?

Den senaste tiden har det hänt något med vår favoritlektyr. Jag somnar i stort sett varje fredag med strecklistan till V75 under huvudkudden. Där ligger den i säkert förvar och jag drömmer om felstreckade skrällar och överskattade favoriter.

Men de två senaste lördagarna, när jag vaknat och lystet slagit igång datorn, har jag fått en riktig käftsmäll.

Shit alltså! Plötsligt är de betrodda hästarna lika mycket streckade, runt 30-40 procent och storfavoriter som Iceland och Hallsta Lotus, har förvandlats till 61- respektive 41-procentare. Allt har skett över natten och för en inbiten strecklisteonanist är det här frustrerande. Det är ett solklart övergrepp.

Alla bombar enkelrader

Jag som trodde att det var ”Enbart V7-spelets” fel. Men nu har ju ATG fixat det problemet; alla Enbart V7-system räknas som 2,5 system. Allt borde vara frid och fröjd.

Läsaren Patrik Johansson har upplyst mig. Han förklarar att förvandlingen beror på att när alla som spelar jokersystem börjar bomba ATG med sina filer med tusentals enkelrader så får strecklistan fnatt. Sanningen är i och för sig sanningen men sanningen ljuger ändå.

Vi borde lära oss av Finland

2010, när allt fler lämnar in filer och spelar ”Enbart V7 eller V6” när det är jackpott, måste ATG skrota sin nuvarande stenåldersstrecklista. Den duger inte längre, den är en illusion.

Den nya procenten ska förstås vara insatsen (i kronor) per respektive häst delat med sjurättspotten (jackpottbidraget exkluderat). Låter det komplicerat? Det betyder bara att vi får veta exakt hur mycket pengar och krut som satsats på hästen, inte hur många enkelrader som lämnats in.

Det här är något som våra grannar i Finland använder sig av. Folket på ATG borde åka dit på en studieresa.

Några kortisar från veckan som gått:

Åke Svanstedt säger att spelarna är bättre än tipsnissarna. Snubben lever i en bubbla med vattentäta skott utåt. Spelarna, Åke, styrs av tipsnissarna. För övrigt skulle du inte finnas om inte vi tipsnissar fanns. Utan travmedia dör travet blixtsnabbt. Du borde ge oss alla julklappar.

Alla dessa proppmätta travtränare­ som gnäller med grädden rinnande ur munnen – vet ni vad ni kan göra? Byt jobb, byt bransch. Man måste inte. Börja städa toaletter eller ställ er vid löpande bandet och få lite perspektiv på tillvaron.

För övrigt tycker jag att 1 640 auto ska skrotas. Puss!