Kolgjini: Kommer de så startar jag mina hästar

TRAV

Lutfi Kolgjini gick ut med att han inte skulle starta sina bästa hästar på Solvalla under Elitloppshelgen.

Anledningen: För dålig bana.

Men nu när de får hjälp med banan från Halmstad är ”Ludde” villig att ändra sig.

– Om de nu kommer så startar jag mina hästar, säger han.

Efter Lutfi Kolgjinis senaste besök till Solvalla med sin storstjärna Raja Mirchi bestämde han sig för att inte komma tillbaka med sina bästa hästar till banan under Elitloppshelgen. Underlaget var för dåligt enligt ”Ludde”.

– Banan på Solvalla är stenhård och död. Den är mycket stum och de måste göra något radikalt åt det här. De som sköter banan gör sitt bästa, de jobbar och står i så jag vill inte kritisera dem. Men jag blir chockad när jag kommer till Solvalla och ser att landets största bana är i så dåligt skick, sa han då.

Ingen prestige

För att få banan så bra som möjligt har nu Solvalla kallat in Halmstads banmästare, som med största sannolikhet, kommer att hjälpa till under Elitloppsveckan.

Något som har fått Kolgjini på andra tankar. Nu kan det bli start på Solvalla – även för hans bästa hästar.

– Det är mycket positivt om grabbarna kommer till Solvalla. Jag hade tänkt att inte starta någon av mina värsta hästar på Solvalla under Elitloppshelgen men om de nu kommer så startar jag mina hästar, säger han.

Och fortsätter:

– Jag vill inte kritisera Solvalla banmästare men de har problem med banan. Kan killarna från Halmstad fixa det problemet så är det bra för alla. Det är som att jag har en häst som inte fungerar, då skickar jag den till någon annan som förhoppningsvis lyckas. Det handlar inte om prestige, säger Kolgjini till Trav365.