”Jag kan inte flytta mig själv”

TRAV

Bergsåkerskusken om olyckan på Östersundstravet

Foto: Kusken Bo Eklöf skadades i en olycka på Östersundstravet.

Bergsåkerskusken Bo Eklöf skadades i en otäck olycka på Östersundstravet under onsdagen.

Nu vårdas han på sjukhus på grund av sina skador.

– Smärtorna är så starka att jag kan inte flytta på mig själv i sjukhussängen, berättar han för Bergsaker.com.

Det var i det sista loppet på Östersundtravet som kuskarna Bo Eklöf och John Östman kastades ur sina sulkys. Kuskarna hann inte väja då hästen framför plötsligt galopperade eller stannade till.

Östman var snabbt på benen, men värre gick det för Bo Eklöf.

Bo Eklöf var vid medvetande, men klagade på smärtor i rygg och nacke. Han fördes med ambulans till sjukhus där han undersöktes. Enligt de första rapporterna från sjukhuset ska inget vara brutet, men kusken fick stanna kvar på sjukhuset för observation.

– Det gör otroligt ont i nacken, men ännu värre är det med ryggen. Smärtorna är så starka att jag kan inte flytta på mig själv i sjukhussängen. Nu har jag dock fått i mig fem starka värktabletter, så jag hoppas det ger med sig åtminstone något, och känseln har återkommit i benen. Jag har röntgats från halsen ner till bäckenet och läkarna trodde inte att något var brutet. Det var dock problem med röntgenplåtarna, jag vet inte riktigt vad, så de kunde inte säga helt säkert ännu utan behövde granska plåtarna bättre. Förmodligen är det muskulaturen som slagits sönder och med tanke på den vådliga luftfärden måste jag säga att jag hade en otrolig tur som inte bröt något eller gjorde mig ännu värre illa, säger Bosse Eklöf till Bergsåkers hemsida.