Jättebråk – mitt under V75-loppet

TRAV

Björn Goops och Åke Svanstedts storbråk på V75 i somras skapade stora rubriker.

Svanstedt friades – och gick till attack mot konkurrenten.

– Det var olustigt men det visar bara hur illa familjen Goop tycker om mig, sa Svanstedt

Det hettade till rejält på Axevalla i somras under deras storhelg i juli. Under det första V75-loppet uppstod ett storbråk mellan Björn Goop och Åke Svanstedt som inte kom överens. Svanstedt, som körde den stora favoriten Conrads Garland från spår ett bakom startbilen, kunde inte hålla upp ledningen men hittade efter en kort bit ut i andraspår.

Utifrån kom Björn Goop med sin häst Trim och en trång situation uppstod. Åke Svanstedt körde sig till ledningen efter några hundra meter och då trodde de flesta att han skulle få bestämma tempot.

Men Björn Goop var så irriterad på Åke Svanstedt att han efter 800 meter av loppet lämnade den fina positionen i andra utvändigt och gick upp utvändigt om Svanstedts häst och pressade stenhårt samtidigt som han skrek till Svanstedt.

– De är definitivt inte överrens, det är en rejäl munhuggning, kommenterade Johan Edlund det hela i TV4.

– Björn är nog riktigt sur, fortsatte Daniel Olsson som satt med som expert.

Efter loppet visades måldomarnas video från starten. Där ser man att Svanstedt inte tränger sig och därmed fick inte han någon bestraffning.

Björn Goop hade lugnat sig lite när TV4:s reporter, Åsa Elmroth, konfronterade honom på stallbacken, men han var fortfarande sur på Svanstedt.

– Jag tyckte Åke körde farligt, klart man är besviken, sa Goop.

”Uppträdde väldigt osportsligt”

Så här kommenterade Svanstedt själv händelsen.

– Björn Goop uppträdde väldigt osportsligt och oprofessionellt. Det var Olle som körde snävt emot Björn och så får jag skulden. Det var olustigt men det visar bara hur illa familjen Goop tycker om mig.

– En kusk som kör tusentals lopp som Björn gör borde veta bättre var han befinner sig i loppen. Det var inga snälla ord han skrek åt mig och det känns obehagligt att han står och säger i media som han gjorde efteråt. Som alla vet nu var det inte jag som gjorde något fel, berättade Åke på sin hemsida.

Båda kuskarnas hästar tröttnade helt till slut och tjänade inga pengar.