Wangle: ”Gåshud, glädje och knock-out”

Who’s Who vann Svenskt Travderby på nytt världsrekord – en prestation som var något utav det värsta jag bevittnat.

Det var gåshud, glädje och en jäkla knock-out.

Maharajah-sonen skrev in sig i historieböckerna – för alltid.

Redan vid de första framträdandena på travbanan såg man stora likheter med pappan, Maharajah.

Och allt eftersom hästen fått mer träning och lagt på sig mer muskler på kroppen så är likheterna hiskeligt stora.

När jag kollar på Who’s Who är det en ny Maharajah jag ser, utan tvekan.

Om inte bättre.

På det sättet som Who’s Who vann Svenskt Travderby på är något utav det värsta vi har bevittnat. Motståndet kanske inte var det bästa just i år, men att vinna på nytt världsrekord, helt okörd, säger lite om vilken kapacitet som den här råtalangen besitter.

Än mer säger de glädjetårar som Örjan Kihlström inte lyckades hålla tillbaka.

Tack för showen!

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Who’s Who: Allt är väl redan sagt ovan? Om ni inte tror mig så ber jag er att kolla om loppet både en och två gånger. Både häst och kusk gjorde allt rätt och den krossen som Who’s Who svarar för är travhistoria. Vem har tidigare vunnit Svenskt Travderby så lekande lätt? Jag har svårt att minnas just nu.

Racing Mange: Oj, oj, oj! Vilken uppvisning av Joakim Lövgren och Racing Mange. Från dödens krossade duon allt motstånd och gick undan till en överlägsen seger. Jag har alltid gillat den här hästen, men söndagens lopp var nog ett av hans bästa insatser i karriären. Lövgren bara åkte ifrån på supertiden 1.11,0 och det var gott om krafter kvar. Mycket imponerande.

Run Chica Run: Vinnaren av Derbystoet och det var aldrig något snack. Hästen har alltid varit lovande, men den där riktiga storloppsegern har uteblivit, tills nu. Från ledningen såg hon underbart läcker ut hela vägen och Peter Untersteiners vinnare var bara bäst. Grattis till miljonsegern!

La Diva Rossi: Att öppna i det tempot och ändå vinnna, ja det är alltid fruktansvärt bra. Hästen brydde sig inte om mjölksyran som kom över upploppet utan kämpade och stred hela vägen till mål. La Diva Rosse skrällde rejält, men hästen ska inte be om ursäkt. Det var klara plus och jag vet inte om jag har sett hästen göra ett bättre lopp? Har ni?

Wild Love: Snacka om att vara överlägsen... Det var bara en häst på banan och Kevin Oscarsson visste utan tvekan att han körde bästa hästen. Wild Love var som namnet säger helt ”vild” på banan och vann med halva upploppet. Hon hade inte gjort bort sig i Derbystoet så som hästen presterade i dag.

Bravo Navarone: Nej, nej, nej. Vad hände egentligen? Slagen i sista sväng på två steg och hästen var bland de sista i mål. Trots det lugna tempot så var det helt slutsålt för Bravo Navarone som snackades upp rejält inför loppet. Något måste ha varit fel på hästen...

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75