Stjärnkusken tvingas hyra helikopter: ”Får betala för att jobba”

TRAV

Kuskstjärnan Ulf Ohlsson tvingas hyra en helikopter för att kunna sköta sitt jobb.

På måndag tvingas han betala 10 000-tals kronor för att hinna mellan travbanorna.

– Jag kommer förlora pengar på att jobba, det är olyckligt, säger Ohlsson till Trav365.

Ulf Ohlsson, 48, är en av landets mest hårdjobbade kuskar. Ohlsson kör travlopp i stort sett varje dag – och har över 300 resdagar per år och kör cirka 16 000 mil i bilen. Flera gånger har kusken hyrt in en helikopter – bara för att hinna mellan landets travbanor. På måndag kör kusken lunchtrav på Danneros travbana utanför Kramfors där det är Kriteriekval för kallblodiga hästar, lopp som kusken absolut inte vill missa. Några timmar senare ska han köra E3-försöken på Rommetravet i Borlänge. Resan mellan banorna är cirka 30 mil, något som gör att han inte hinner med att åka bil om han nu inte vill riskera att bli av med körkortet.

”Får offra lite”

Därför kommer en helikopter vänta på stjärnkusken efter sista loppet på Dannero. Klockan halv tre hämtar en helikopter Ohlsson – och kör honom sedan till Rommetravet där han landar klockan kvart i fem. Första loppet på Romme går tjugo över sex.

– Tanken från början var att bara köra några lopp på Dannero men flera av Kriteriekvalen gick efter V4:an så då hinner jag inte. Det här är enda lösningen, det går inga flyg och jag får lov att leja en helikopter. Ekonomiskt är det en backresa för mig, men samtidigt får man offra lite. Jag vill köra på båda banorna, och då får det bli så här. Det är olyckligt att det ska krocka, och utan att gnälla för mycket är det konstigt att de här två tävlingsomgångarna ska krocka. Det kostar 7 000 kronor per timme så länge helikoptern är i luften.

Fick rabatt

Skulle Ohlsson betala fullpris kommer resan kosta cirka 20 000 kronor. Men som stamkund får han rabatt.

– Det var tur det, annars hade det varit lite tufft. Man får ge och ta, och ibland får man betala för att jobba, säger Ulf Ohlsson till Trav365.