”Snälla, stena mig inte för det här...”

Uppdaterad 2015-04-03 | Publicerad 2015-04-02

Micke Nybrinks krönika inför söndagens V75-tävlingar på Romme

Snälla, stena mig inte för det här.

Jag ger mig på nationalklenoden.

Sport är en sak, spel en annan.

Min V75-lapp bygger på torsk för Månprinsen A.M.

Rommes V75-omgång mitt i påsken är en klassiker som arbetats in och ligger rätt, startskottet. Efter den här tävlingsdagen syns inget annat än kanonhästar så långt ögat når. Att jag sedan, mer än en gång, stått i en tv-studio på publikplats med skallrande tänder är förträngt. Eller inte, för senast var det när Acclaim vann – jäklar vad bra han var. Vilken pålle, vilken profil, vilket bra spel.

V75-1: ”Silverdivisionen på dekis” är kanske rubriken. Eller ”Spelmässigt intressant”. Min vinnare är Västerbo Highflyer som dök upp i ny skepnad senast. Daniel Redén hade spökat ut honom med ny vagn och en slags mask som gjorde att han såg livsfarlig ut. En sån där som riddarna har på hästen när de slåss i tornerspel, bara lansen saknades. Jag fantiserar lite. Hästen var i alla fall mycket bra och har chans trots läget. Fem streck får det ändå bli med en extra varning för Aloe Vera som är så pytteliten att ingen tar henne på allvar.

V75-2: Man In The Mirror har varit grymt bra i två raka. Kolla på honom näst senast när han slår Etosha Boko i några raska steg 300 kvar. Senast puttrade han runt på tomgång. Den här ska jag lira. Bakom platsar Cab Hornline som får hjälp att hitta runt ovalen av Björn Goop. Spets och slut? Mellby Cheeky kan massor men tog ett återfall senast. Felfri duger han.

V75-3: Matchen mellan B.B.S.Sugarlight och On Track Piraten är dagens main event. Piraten har i stort sett hemmaplan och tar ledningen. Sugarlight tvingas fram i dödens 1000 kvar och sen gör vi en mjölksyretest på dem. Alltid fördel ledaren då. Jag spikar Rättviks stolthet.

V75-4: Om ni prompt vill veta vem som vinner får ni fråga någon annan. Kolla med Per Nicklasson, killen rankar allt och har inte förmånen att slippa. Jag anser att man lika bra kan slå med tärning. Vad säger ni? Att man inte kan vägra? Går jättefint ju, man tar alla och bläddrar.

V75-5: Månprinsen A.M. spikas av snudd på hela trav-Sverige. Inte av mig. Vad är vitsen att ställa sig i den oändliga kön? Såg ni Nordlirappen näst senast på Bergsåker. Med pisk travade han 1.23,8 full väg och vann okörd. Jag anar strul på vägen för Månprinsen. Gunnar Melander är ingen gapig Gunvald Larsson-typ som slår först och pratar sen, snarare lite mer en försiktig general i stil med Stig Helmer. Kör han i tid? Hinner Nordlirappen skaffa sig ett försprång? Jag spelar på det.

V75-6: Jeppas Maxi startar och någon säger att han har spår åtta bakom bilen. Jag svarar som Kjell P Dahlström när han hade samma läge med Ina Scot. ”Lägg av, spåret skiter väl jag i. Får vi starta på samma långsida som de andra är jag nöjd.”

V75-7: Love Line är draget. Han såg läskigt bra ut efter galoppen senast. Där har vi raka dubbeln, 8-12 till 40 gånger. Caddie Hit gillar jag annars och Jane's Hugo spårar länge och vinner om ingen går fram och bråkar.

Helgens tips:

1. 10 Man In The Mirror (Romme, V75-2)
Lopparkivfyndet. Roligt drag i svårt lopp.
2. 12 Love Lini (Romme, V75-7)
Brakade runt efter galopp senast. Måste med.
3. 4 Nordlirappen (Romme, V75-5)
Farlig bagge med sylvass kusk. Tokspikas.

Micke Nybrink