”De har ett extra öga på mig”

TRAV

Carl-Erik Lindblom till attack mot måldomarna

Foto: Carl-Erik Lindblom känner sig orättvist behandlad av landets måldomare. ”De är misslyckade poliser” tycker Lindblom.

Carl-Erik Lindblom kommer att stängas av från all tävling vid nästa regelbrott.

Då passar travkusken på att rikta skarp kritik mot landets måldomare.

– De är misslyckade poliser, säger Lindblom.

Bakgrunden är att Carl-Erik Lindblom på grund av för många drivningsförseelser under oktober kommer att få avstängning vid varje förseelse av överträdelse av felaktigt bruk av körspö och övrig felaktig drivning.

Något som bidragit till att han känner sig orättvist behandlad.

– Vissa får driva mer och andra mindre. Det är ingen hemlighet. Måldomarna håller alltid ett extra öga på en del av oss. säger Lindblom.

”Mer fingertoppskänsla”

Han tycker också att måldomarna måste hitta en jämnare bedömningsnivå.

– Det är alldeles för svårt att veta vad som gäller eftersom måldomarna på vissa banor är betydligt hårdare än andra. De måste ha mer fingertoppskänsla. Nu uppträder de som misslyckade poliser som hamnat i måldomartornet.

Han medger själv att han har en ”yvig körstil”, men att den inte skadar hästen.

– Jag kan inte sitta still bakom de hästar jag kör för då kommer jag inte runt. Jag har för stor vinnarinstinkt för att inte jaga på min häst, men bara för att jag fladdrar och far behöver det inte innebära böter och avstängning.

”En helt okej nivå”

STC:s Mikael Frödén är ansvarig för utbildningen av landets måldomare.

– Vi kommer aldrig att få en millimeterrättvisa eftersom det handlar om människor och att trav är en bedömningssport. Visst finns det skillnader mellan landets måldomare, men jag tycker att vi har en helt okej nivå i dagsläget. Värt att nämna i frågan är också att Lindblom aldrig kom till mötet som han var kallad till med disciplinnämnden.

Karl-Erik Nilsson är måldomare på Solvalla och han tycker att Lindbloms kritik om att vissa kuskar placeras i ett fack är obefogad.

– Det är bara att glömma. Alla behandlas naturligtvis lika, säger Nilsson.