”Fick man inte gåshud av det här, då vete fan”

Trav365:s expert om V75-tävlingarna på Åbytraveet

Uppdaterad 2018-08-12 | Publicerad 2018-08-11

Readly Express och Propulsion

När någonting byggs upp – brukar det sluta med pannkaka.

Ni vet, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig, eller som man hoppats på.

Åby Stora Pris 2018 och superduellen mellan de två världsstjärnorna Propulsion och Readly Express hade dock allt – och fick man inte gåshud av det där, ja, då vete fan.

Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg hade dukat upp för travfest – alla var välkomna.

Duellen mellan de två världsstjärnorna Propulsion och Readly Express skulle bli av, superduellen var här.

Det hade satts upp affischer i hela Göteborg, tränarna Daniel Redén och Timo Nurmos psykade varandra, och Propulsion och Readly Express tävlade ikapp på Åbys stallbacke om att synas mest, och höras mest. Ingen ville vika ner sig.

Ja, inte riktigt så kanske, men inte långt därifrån.

Superduellen i Åby Stora Pris 2018 blir ett lopp att minnas, det blir ett lopp att pratas om. Och redan nu undrar alla, var blir skådeplatsen för nästa duell?

Sportbladets Christoffer Wickman sätter Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus och från V75-tävlingarna på Åby


Betyg: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Vad: Åby Stora Pris (V75-7)

Kommentar: Ofta när någonting snackas upp, ni vet sådär länge, sådär mycket, ja, då brukar det oftast inte riktigt bli som man trott, eller hoppats. Oftast när någonting byggs upp och förväntningarna är skyhöga, så brukar det sluta med pannkaka. Sluta med pannkaka, ja, det gjorde definitivt inte Åby Stora Pris 2018, och superduellen mellan Propulsion och Readly Express. De två världsstjärnorna infriade minst sagt alla förväntningar, och bjöd hela trav-Sverige på den duell som vi drömt om. Ingen regissör kunde regisserat det här bättre. TACK!


Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Vem: 1 Propulsion (V75-7)

Kommentar: Finns det egentligen någonting mer att säga om Daniel Reedéns sjuårige stjärna? Ja, jag tvekar. För första gången på mycket länge fick Propulsion slå lite ur underläge, han fick känna av känslan att vara lite underdog. Han svarade med en uppercut, och visade att aktuell distans inte bekom honom. Han står nu med fyra raka storloppssegrar, och Redén som var inne på att det här skulle vara ”Proppes” sista tävlingssäsong.


Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Vem: 4 Readly Express (V75-7)

Kommentar: Vad är det här för häst, egentligen? I dag fick han visserligen sträcka vapen för Propulsion, som liftat med i rygg, sista biten men man får inte glömma, eller nonchalera, att Readly Express är långt ifrån toppad. Han har bara gjort en start sedan segern i Prix d´Amérique i vintras, och i dag tävlade han också med skor runt om. Vad ska det här bli, kan någon häst i världen stoppa honom framöver?


Betyg: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Vem: 15 Ryssebo La Reine (V75-4)

Kommentar: I sin nionde start i karriären så fick femårige stoet Ryssebo La Reine vandra i tredjespår i 1 000 meter, för att landa utvändigt ledaren 500 meter från mål. Det tuffa upplägget bekom henne inte, och hon var helt enkelt bara bäst. Vilken insats!


Betyg: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Vem: 4 Doctor Doxey Zenz (V75-1)

Kommentar: Mathias Andersson har fått ruskigt bra ordning på sin femåring. I dag fick han visserligen ett lite vilsamare lopp än senast, men som Doctor Doxey Zenz ser ut för dagen! När han väl fick chansen in mot upploppet så var det aldrig något snack.


Betyg:

Vad: Vädret

Kommentar: Den här tävlingsdagen på Åby hade allt, och lite till, förutom vädret då. Lagom till starten av V75-1 så öppnade sig himmelen över Åbybanan i Mölndal, och en regntung och kletig bana lade lite sorti över den första halvan av V75-omgången.