Månprinsen passerade åtta miljoner kronor

1 av 2 | Foto: ATG Live
Månprinsen A.M. vann rekordjakten på Åby

avChristoffer Wickman

TRAV

Rekordjakt på Åby.

Då ryckte Gunnar Melander skorna runt om för första gången på Månprinsen A.M. – i karriärens 100:e start.

Det slutade med vinst – på segertiden 1.19,0.

– Han betyder väldigt mycket för mig, sa Gunnar Melander.

Travfesten på Åby i Mölndal utanför Göteborg sparkades igång med ett kallblodslopp, Åby Stora Kallblodspris, även kallat Rekordjakten.

Med i startlistan fanns hästar som Odd Herakles, Lome Brage, Odin Tabac – och Månprinsen A.M.
Gunnar Melander plockade, i karriärens 100:e start, av skorna runt om för första gången på Månprinsen A.M. – och det blev lyckat.

Den nu mera elvaårige Månprinsen A.M. vann den tunga vägen, och även om Järvsöfaks världsrekord missades med en dryg sekund, så är segertiden 1.19,0 över distansen 1 640 meter autostart starka papper.

”Han är fantastisk”

Gunnar Melander tog en lugn start med Månprinsen A.M., för att sedan avancera fram honom utvändigt ledaren. Från utvändig position var sedan Månprinsen A.M. bara bäst, han knäckte ledande Odd Herakles och klev bara undan över upploppet.

– Man känner sig väldigt glad nu, det här är en fantastisk häst. Han fick ett tungt lopp i dag, men bara åkte ifrån dom över upploppet. Han kändes fantastisk fin hela vägen, sa Gunnar Melander i TV4:s segerintervju efter loppet.

Månprinsen A.M. tjänade 200 000 kronor vid lördagens seger, och har nu sprungit in över åtta miljoner kronor.

– Det den här hästen har innanför pannbenet, det är det inte många hästar som har. Han betyder väldigt mycket för mig, och ger mig glädje varje dag. Är jag ledsen en dag så tar jag en tur med honom i skogen, och så kommer man tillbaka och är glad, sa Gunnar Melander.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav