Trav

”Han tog det till en annan nivå”

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Här är historien om spelprofilen Anders ”Dajmen” Jonasson som blev ensam med sju rätt under V75-finalerna på Solvalla – men som hastigt avled 15 timmar senare

Anders ”Dajmen” Jonasson
Anders ”Dajmen” Jonasson

Inför morgondagens V75-finaler på Solvalla hyllas spelprofilen Anders ”Dajmen” Jonasson – sex år efter sin bortgång.

Anders blev ensam med alla rätt på V75 i augusti 2009 och vann över 20 miljoner kronor – men bara 15 timmar efter jättevinsten avled han hastigt i sitt hem.

– Han var en storspelare av rang, säger Sportbladets krönikör och TV4-profil Micke Nybrink.

När krutröken hade lagt sig efter V75-finalerna på Solvalla i augusti 2009 var det bara ett travsystem som hade överlevt den skrällbetonade omgången.

Hjärnan bakom det vinnande systemet var den kände spelprofilen Anders ”Dajmen” Jonasson.

Glädjen förvandlades dock till tragedi när den kände spelprofilen föll ihop och dog i sitt hem – bara 15 timmar efter jättevinsten, 54 år gammal.

”Snappade upp allting”

Anders ”Dajmen” Jonasson betraktades som en av landets skickligaste travspelare och trav-Sverige sörjde profilen och det var många som hyllade honom. Inför morgondagens V75-finaler på nationalarenan Solvalla berättar Micke Nybrink att det var han som var först i spåret när det gäller dagens travtipparjournalistik.

– Man kan väl säga att han tog travtipparjournalistiken till en annan nivå, det var han som snappade upp allting. Det vi alla sitter och kämpar med i dag, de var det Anders som hittade på, säger Micke Nybrink till Trav365.

– Anders drog igång Stalltipset och gick mycket mer på djupet, han jobbade mer med sista minuten information, började jobba med skor, övernattningar, loppscenarion och prata med kuskar hur de skulle köra. Han var verkligen en entreprenör och var först i spåret med det här.

”Hittade andra vägar”

– Han var också en storspelare av rang, han hittade andra vägar att vinna pengar, än den vanliga vägen. Det var alltid spännande det han kom fram till, och det var det folk gick och väntade på i veckorna, vad kommer ”Dajmen” att tippa? Omgångens största favorit var alltid chanslös i hans ögon och det var så han spelade, han spelade inte för att sätta V75 så ofta det gick utan det var storvinsterna han gick på. Han hade en proffsig attityd till travspelandet, mer modern än vad många andra var.

Trots den svindlande summan 20 794 827 kronor tog Anders ”Dajmen” Jonasson det hela med fattning. Faktum är att han kammat hem flera miljonvinster tidigare.

”Satt hemma själv”

Kanal 75 fick bara timmar efter jättevinsten som Anders låg bakom, och själv hade 20 procent i, en exklusiv intervju med honom, en intervju som visade sig bli den sista med storvinnaren.

– Jag satt hemma själv och tjoade och det var så klart en härlig känsla, berättade Anders Jonasson.

Flera gånger i intervjun betonade han att han kände sig ödmjuk över framgångarna och att han inte ville uppfattas som skrytsam och att han förstod hur svårt det var att vinna på trav.

– Man måste ha tur, så är det bara. Det finns inga säkra vinnare och jag hatar när folk säger att de har en säker vinnare. Däremot kan man hjälpa turen på vägen genom hårt arbete. Jag jobbar seriöst med det här och arbetet med V75 börjar redan på måndagen. Sedan chansar jag alltid lite grann när jag spelar, berättade Anders ”Dajmen” Jonasson.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!