Profilens tårar i direktsändning

TRAV

Kallblodskungen hade stor uppvisning i SM

Foto: Månprinsen A.M. vinner Svenskt Mästerskap.

Månprinsen A.M. var dagens största favorit och han kunde bärga SM-titeln i oberörd stil.

Från ledningen vann han enkelt sedan värsta motståndaren galopperade på upploppet.

– Jag är rörd, det här ekipaget berör, sa experten Anders Malmrot med tårar i ögonen.

Foto: Anders Malmrot

Månprinsen A.M. är en häst som verkligen berör och efter dagens seger i Svenskt Mästerskap hade experten Anders Malmrot svårt att stå emot tårarna.

– Han har en tränare och kusk som är genuint rotad i trav-Sverige som är så ödmjuk och härlig att lyssna på, det är ett otroligt ekipage. Jag är rörd, det här ekipaget berör, sa experten Anders Malmrot i TV12.

”Fantastiskt att vara med om det här”

Segern togs efter att han öppnat klart bra från start och efter en bit fick han överta ledningen från värsta motståndaren Hallsta Lotus. Sedan var det lugna gatan och in mot slutsvängen var det tydligt att det att det var Månprinsen A.M. och Hallsta Lotus som skulle göra upp om slutsegern. När Hallsta Lotus galopperade när han skulle sätta in sin attack blev segern till slut överlägsen för kallblodskungen.

– Det var jänkarvagn och allt det på Lotus så jag var beredd när han kom men jag vek fram spöt och då tog han i. Jag kände att jag hade bra mycket krafter kvar. Det är ljuvligt, man märker när man defilerar att alla gillar den här hästen och det är fantastiskt roligt att vara med om det här, sa Gunnar Melander som tränar och kör stjärnan.

Segern i SM för kallblod var värd 250 000 kronor.