Vann Citytravet - inför storpublik

1 av 4 | Foto: Veijo Heiskanen och Nerone Bigi vann Citytravet i centrala Göteborg.
TRAV

Tiotusentals människor befann sig i folkvimlet i centrala Göteborg och följde travtävlingarna under torsdagskvällen.

Efter en dramatisk final vann Veijo Heiskanen Citytravet tillsammans med Nerone Bigi.

– Det här var riktigt skoj, sa segerkusken i TV12.

Det har krävts noga planeringar för att arrangera Citytravet och bland annat behövdes över 200 ton grus för att få till en åtta meter bred och 250 meter lång bana för travhästarna att springa på i centrala Göteborg. Nu när tävlingarna har avgjorts kan arrangörerna se tillbaka på ett väldigt lyckat projekt där många människor fick en inblick i travets värld.

– Det är en jäkla kick att köra, det är jättemycket folk och de är väldigt entusiastiska. Det här är en fantastisk idé som fler städer bör ta efter, sa Lutfi Kolgjini som var en av åtta kuskar som körde i Citytravet.

Även Anders Svanstedt som var med och körde hyllade evenemanget.

– Vi kommer ut till en publik som vi normalt inte når. Det här visar Sverige vilken jäkla rolig produkt vi har, sa han i TV12.

Vann finalen efter dramatik

Efter kvarts- och semifinaler var det till slut Lutfi Kolgjini och Veijo Heiskanen som skulle mötas i finalen i bäst av tre heat och det längsta strået drog Veijo Heiskanen med hästen Nerone Bigi. Det var dock inte utan dramatik då Kolgjini orsakade en omstart i första heatet vilket Kolgjini tyckte var helt felaktigt. Då Lutfi Kolgjini sedan körde galopp i det andra heatet gick segern till Nerone Bigi.

– Det var lite synd att han körde galopp och att det blev omstart, det hade ju blivit ett mycket roligare lopp annars. Det här var riktigt skoj och jag var lite spänd innan, sa Veijo Heiskanen i TV12.

Segern i Citytravet var värd 30 000 kronor.