Solberg: ”Vi är ute efter revansch i år”

Foto: Fredrik Solberg och B.B.S.Sugarlight är klara för Elitloppet Benders
TRAV

Det blir norskt i årets Elitlopp.

Stjärnhästen B.B.S.Sugarlight är klar för storloppet på Solvalla.

– Vi jagar revansch, säger hästens tränare Fredrik Solberg till Trav365.

16 dagar kvar till Sveriges största travlopp Elitloppet på Solvalla.

Det 16 hästar stora startfältet börjar nu ta form.

Senast i raden att bli klar för Elitloppet Benders är den norske stjärnhästen B.B.S.Sugarlight.

Den sjuårige travhästen slutade i fjol femma i Elitloppet.

”Känns bättre i år”

– Fantastiskt att få det bekräftat att vi får vara med i årets Elitlopp, säger Fredrik Solberg till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker att han är värd att få vara med i Elitloppet på det han har visat i år, och jag tog en chansning som gick hem.

Hur menar du då?

– Jag har valt att inte starta honom efter Olympiatravet på Åby senast, och hoppades att det han visat skulle räcka till en plats i Elitloppet. Jag ville inte starta honom före Elitloppshelgen.

Har du haft en dialog med Markus Myron, Solvallas sportchef?

– Jag har pratat med honom och berättat om mina planer, att jag inte skulle starta honom något mer innan Elitloppet och att jag skulle ladda för Elitloppshelgen. Hade vi inte kommit med i Elitloppet så hade vi startat i Sweden Cup, men jag ville som sagt inte plocka ut honom igen efter Åby innan Elitloppshelgen.

Vad har du för förväntningar på honom i årets Elitlopp?

– Jag är lite sugen på revansch i år, i fjol satt han fast i både försök och final och i år ska Peter få order om att inte sitta fast. Jag tycker min häst känns bättre i år än vid samma tidpunkt i fjol och jag tycker att han går som bäst i ledningen eller i dödens, säger Fredrik Solberg.

”Höja stämningen”

B.B.S.Sugarlight vann under fjolåret storloppen Olympiatravet och Oslo Grand Prix, i år hoppas travfolket i vårt västra grannland att han ska ge den första Elitloppssegern till Norge på elva år, senast en norsk häst vann Elitloppet var 2005 och då hette vinnaren Steinlager.

– Norrmännen brukar alltid höja stämningen i publiken och det är kul att de har en riktigt bra häst att heja på. Det är roltigt att en så fin häst från Norge är med i år igen, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Elitloppet Benders avgörs på Solvalla söndagen 29 maj och sedan tidigare är Timoko (Frankrike), Your Highness (Sverige), Un Mec d´Heripre (Frankrike), Oasis Bi (Sverige), Propulsion (Sverige), Resolve (USA), Voltigeur de Myrt (Frankrike) och Nuncio (Sverige) inbjudna.