ATG: ”Det är ingen överraskning för oss”

TRAV

Klart med ny sponsor till SHL – så säger ATG: ”Vi har inget i avtalet om exklusivitet”

Spelbolaget ATG är huvudsponsor till Svenska Hockeyligan.

Men nu kliver ett nytt spelbolag, Nordicbet, in som ny sponsor till SHL.

– Det här är ingen överraskning för oss. Vi har inget i avtalet om exklusivitet för spelbranschen, säger ATG:s marknadsdirektör Sten Andersen till tidningen Travronden.

Foto: Sten Andersen

I fjol blev det klart att ATG blev ny huvudsponsor till SHL, ett avtal som skrevs på tre år.

Samarbetet och avtalet har varit omdiskuterat och väckt uppmärksamhet. Många har spekulerat i vilken summa det handlar om som ATG har betalat. Och när SHL-loppet kördes på V75, där kuskarna skulle ha på sig SHL-tröjor, blev det ifrågasatt av flera aktiva.

I höst är det även dags för Rikstravet att komma tillbaka i ny tappning, då i samarbete med SHL.

Nu är det även klart att ett nytt spelbolag kliver in som huvudsponsor för SHL. Spelbolaget Nordicbet har gått ut med ett utskick att de är ny sponsor.

På ATG tar man det här med ro.

– Det här är ingen överraskning för oss. Vi har inget i avtalet om exklusivitet för spelbranschen. Det vi har inskrivet är att ingen annan aktör som erbjuder spel på hästar får vara sponsor, säger ATG:s marknadsdirektör Sten Andersen till Travronden.

Avtalet erbjuder möjligheter

För tidningen förklarar han att samarbetet med SHL kan ge travsporten nya möjligheter.

– Bedömningen från vår sida när vi gick in i avtalet med SHL var att det ger oss en så stor och viktig kontaktyta in i sportspelsvärlden att vi ville vara med när vi fick chansen. Vi ser framåt mot 2019 då spelregleringen ska göras om till ett licenssystem och då det är tänkbart att ATG också erbjuder sportspel. Andelen travintresserade bland de som är ishockeyintresserade är mycket stor. Avtalet erbjuder möjligheter på många olika sätt. Under kommande SHL-säsong ska samarbetet fördjupas, inte minst på nivån enskilda klubbar och enskilda travbanor, säger Sten Andersen till Travronden.

ARTIKELN HANDLAR OM