”Det här är så stort att det är otroligt...”

Av: Madeleine Brohlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Döpte sin son efter superstjärnan Nuncio – nu möts de för första gången

1 av 3 | Foto: Privat
Thomas Hultin och hans fru valde att döpa sin son till Nuncio i andranamn.

Thomas Hultin döpte sin son efter stjärnhästen Nuncio.

Nu ska sonen få se stjärnan live för första gången när V75 gästar Bergsåker.

– Jag kan inte förklara hur roligt det är att Nuncio ska komma upp hit. Det är så stort att det är otroligt, berättar Thomas för Trav365.

När travfantasten Thomas Hultin valde att döpa sin nyfödda son efter Stefan Melanders stjärna Nuncio blev det en snackis i media. Thomas är nästan besatt av Nuncio och valde därför att ge sonen Carl namnet Nuncio i andranamn.

Nu ser familjen fram emot att få se stjärnan live på lördag – i Travgruppen på Facebook har Thomas gjort ett inlägg om att Nuncio äntligen kommer till Bergsåker.

Nuncio går ut i storloppet Sundsvall Open trot och för Thomas son är det första gången som han får se Nuncio.

”Drömmer mardrömmar”

När Trav365 når Thomas över telefon under torsdagen är han spänd och laddad inför lördagen.

– Jag drömmer mardrömmar om nätterna. Det är väldigt jobbigt. Jag har till och med drömt om Stefan, det var ett scenario att Stefan skulle ha hästen i mitt stall. Det är bisarra drömmar, säger han.

– Sonen är bara tre månader så han förstår inte det här. Han tittar på hästarna på tv, så det ska bli riktigt kul för honom att få följa med. Vi kommer ha en heldag på Bergsåker.

Hur känns det att Nuncio kommer till Bergsåker?

– Jag kan inte förklara hur roligt det är att Nuncio ska komma upp hit. Det är så stort att det är otroligt. Jag såg honom 2015 när han var med i Elitloppet. Det är det mest jobbiga jag har varit med om. Jag grät, det var så jobbigt att han förlorade. Han gjorde det starkaste loppet – och all heder åt Mosaique Face som gjorde ett kanonlopp i dödens det året, berättar han.

Såg Elitloppet hemifrån

I år kunde dock inte Thomas vara på plats och se Nuncio i Elitloppet.

– Sonen skulle egentligen ha fötts på Elitloppsdagen. Men han föddes en vecka tidgare. Jag kunde inte åka ner och lämna hustrun och sonen och det kändes lite tufft att åka med en nyfödd till Solvalla. Vi stannade hemma och tittade på tv, men det var en av de lyckligaste stunderna i livet när han vann.

Vad är speciellt med Nuncio?

– Jag kan inte förklara vad det är. Jag såg honom när han var med i Hambletonian. Sedan har det bara blivit starkare och starkare. Det är något utöver det sportsliga. Jag gillar idrott i allmänhet, men trav är speciellt.

Vad säger alla om att du döpt sonen efter Nuncio?

– De skrattar. Alla tycker det är kul att jag gillar hästen så mycket. Så är det med sport, man fastnar för vissa individer.

Vet tränaren Stefan ”Tarzan” Melander om det här?

– Jag har bra kontakt med en nära vän till Stefans sambo Catarina. De vet allt det här och att pojken har fått namnet Nuncio. Men jag har inte hört något. Jag hoppas att vi kan åka ner till Enköping i höst och att vi kan hälsa på då. Det vore underbart att få träffa hästen på tu man hand.

Vad tror du om chanserna på lördag för Nuncio?

– Chanserna är stora, men han möter ju väldigt bra hästar. Sedan vet jag inte hur vädret kommer bli. Allt kan hända. Men han lär vara ruskig favorit. Har han en halvbra dag så vinner han.

Publicerad: