”Bara att njuta fullt av lördagens duell”

TRAV

Sportbladets Michael Carlssons V75-krönika inför omgången på Årjäng

Foto: Sportbladets Michael Carlsson

Vi har en härlig duell att se fram emot mellan Nuncio och On Track Piraten i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Men bästa spiken i omgången är Othello Face.

Han har sett smällfin ut på

slutet och vann med ett ton

kvar i linorna senast.

Vi börjar med lördagens läckerbit denna jackpottomgång och jag tar inte ställning i storloppet mellan Nuncio och On Track Piraten.

Har pratat med både ”Tarzan” och Hans R Strömberg i veckan och båda låter lyriska över sina kanoner. När dessutom Nuncio fick sämsta läget och On Track Piraten bricka tre så kan han bjuda upp till dans. Världens bästa dalahäst har varit ruggigt läcker på slutet men måste plocka fram hela sitt register och lite till om han ska spöa elitloppsvinnaren.

Nuncio ska tävla utan framskor precis som i elitloppsfinalen (senast i Oslo gick han med skor runt om), medan ”Piraten” måste gå med bakskor den här gången. Han har gjort flera topplopp med den balansen och blir även lite kvickare från start enligt Strömberg.

Det troliga är väl att Nuncio vinner men jag vill ändå ha streck för en ledande On Track Piraten över den korta distansen från ett klart bättre spår.

Busenkel seger senast

Bästa spiken i omgången är utan tvekan Othello Face. Dunderfin i två raka V75-segrar och kolla intrycket senast. Jörgen Sjunnesson satt blixtstilla över upploppet och Othello Face vann busenkelt och såg ut att ha hur mycket krafter kvar som helst.

Veijo Heiskanen, jag har skrivit det tidigare men det tål att upprepas, är en av landets absolut bästa tränare och hästkarlar. Han har fått fason på Othello Face som tidigare varit en riktig ”strulpelle” minst sagt. Hästen öppnade dessutom snabbt bakom bilen senast och från spets här kan jag inte se att någon ska plocka ner honom, även om Juvels Boy är riktigt bra, men han har varit struken efter senaste starten och är svårbedömd.

För säkerhetsskull slog jag en signal till Veijo i går för att kolla läget.

Och jodå, Veijo berättade att Othello Face känns precis lika stark och fin som inför senaste starten och då är saken biff.

Varit ”nästagångare” länge

Takethem har såklart bra chans i V75-1 efter dennes imponerande insatser en längre tid. Nu var det ett tag sedan han startade i voltstart men springspår med Thomas Uhrberg borgar för en snabb start. Jag kan dock inte släppa Coldtown som har varit en ”nästa­gångare” i flera lopp i rad nu. Antingen sitter hästen fast med rubbet sparat, som senast, eller så spurtar han vasst utan att hinna fram. Eller så var han sjuk, som i Köpenhamn. Som Timo Nurmos sa till mig i går; ”Någon gång måste väl oturen ta slut för Coldtown”.

Det fick även bli ett tredje streck på kapable Seedorf O.M.F. som höll starkt från dödens senast.

Smokey Herman är favorit i V75-2 och har hittat stilen i två raka. Är startsnabb, går bäst i ledningen, och ska eventuellt tävla

i jänkarvagn för första gången.

Se upp dock för Palermo Broline som har finfin form och som ska tävla barfota runt om för första gången ifall banan är bra.

– Det är den hästen jag har mest feeling för av mina på V75, sa Timo Nurmos till mig.

Mycket som kan gå fel

Många spikar Steinfaks som är bästa hästen i fältet och som har en bra uppgift. Men från 40 meters tillägg och många att runda är det lätt att det kan gå galet. Jag garderar därför upp kallblodsloppet. Varning för Jovena från spets.

Många streck blir det även i det öppna stoloppet, V75-4. Om det inte är så enkelt att Veijos nyförvärv Undimede vinner direkt i första starten i ny regi.

– Hon tränar bra och är inte sämre än någon annan i loppet, sa Veijo.

V75-6: Västerbo Exact såg fulltankad ut som fastlåst senast och Tumble Dryer har, för att citera Tomas Malmqvist, kalasform och måste bara få vinna snart efter en rad starka insatser.
Micke Carlssons V75-system

V75-1: 6–2–9 (12–3)

V75-2: 3–10 (9–5)

V75-3: 15–3–14–6 (12–11)

V75-4: 7–14–3–12–11–13–9–8–6–15–10 (2–4)

V75-5: 2 Othello Face (6–3)

V75-6: 3–10–5–7–1 (9–2)

V75-7: 8–3 (10–5)

2640 rader/1320 kronor

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75