”Det är rena julafton för oss som letar skrällar”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Färjestad 18 september • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Protector Tile och Christoffer Eriksson är ett skrälltips i V75-2.
Protector Tile och Christoffer Eriksson är ett skrälltips i V75-2.

Förra lördagen prickade sex andelssystem in alla sju rätt på V75.

På lördag körs V75 på Färjestad. Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Procenten är för hög på favoriten i V75-5 – en gardering är given, säger Mario Lipovac.

– V75-2 är rena julafton för skräll-letare, säger Erik Pettersson.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Färjestad på lördag med. Spelstopp: 16.20.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


50 000 kronor i vinst

Vid lördagens V75-omgång på Bollnäs prickades sex system i andelslaget alla rätt, två system gjordes av Sportbladets Mario Lipovac.

Mario Exklusiv

Total vinst: 50 796 kronor

Vinst per andel: 5 079 kronor

Sportbladets V75-intervjuer

Total vinst: 404 131 kronor

Vinst per system: 46 991 kronor

Vinst per andel: 4 699 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 13.14 fredagen den 17 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Starten avgör allt i V75-3. Går på att Örjan Kihlström laddar upp 4 Missle Hill rejält i provstarterna och att han kan ta en längd på 1 Disco Volante. Sen är det inte mycket kvar att slå. Spets och slut.

Miljonrensarna

10 Red Bar (V75-1) har stångats lite med den norska eliten (jo, den existerar) på sistone och är bra för den här klassen. Det krävs överpace, men det ligger i korten. Tre procent.

1 Sara K.M.E. (V75-2) såg läcker ut senast. Bra spår nu och kan bli obehaglig, för de som inte har henne på lappen, det vill säga… Tre procent.

Under tio procent på 5 Loveexplosion H.C.(V75-5). Har samtliga spelare missat senaste loppet av hästen? Här kan det bära av till spets. Då får dom jaga på Karlstads speedway-oval.

Tänk på att...

… det är V75 i Karlstad, på Färjestadstravet. Upploppet är kort 177 meter.

1 Beartime (V75-1) är favorit, men spår 1 blir lurigt, dessutom har han hoppat bakom bilen flera gånger på slutet. På pluskontot är att Carl Johan Jepson sitter i sulkyn, han vet var varenda sandkorn ligger på hemmabanan.

… Björn Goop brukar sätta dit någon vinnare på hemmaplan. Vem blir det den här helgen? Skorycket på 1 Mister Donald i V75-7 är intressant. Rygg ledaren och slut, kanske. Nio procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

4 Söndre Jerkeld (V75-6) kanske inte den stora massan av V75-spelare känner till. Inte så konstigt, den vita hästen från Bergen har inte startat i Sverige tidigare. Näst senast vann han Norskt Kallblodsmästerskap och slog flera av lördagens motståndare efter en tung avslutning i spåren. Nu blir det första gången med körspö, vilket ser ut att passa bra på den här hästen, dessutom blir det barfota runt om, så har han inte gått på ett tag. Senast? När han var tvåa bakom Odd Herakles på Bjerke i juni. Som jag läser loppet blir det körning, det passar Söndre Jerkeld bra. Pål Buer kommer fort sista 500 metrarna, med det ”vita lynet”. 13 procent.

Miljonrensarna

V75-2 är som julafton för skräll-letare. Schas med ”kaos”-favoriten, här rotar vi långt ner i procentlådan. 11 Protector Tile var det lite hets på senast. En för klassen alldeles för bra häst, samt en klappkass Jägersro-bana, sänkte honom då. Sämre motstånd nu. Ruggigt härliga två procent.

Gulddivisionen är lite ”äcklig” = svårlöst den här helgen. Kanske är det så att spetsstriden avgör allt. Missle Hill eller Disco Volante till spets. Men jag varnar lite för 7 Forfantone Am. Hade fin höstform i fjol. En procent.

2 Anchor Man (V75-4) är inte alls så tokig. Nu kör Troels Andersen barfota runt om. Fin resa på innerspår och lucka. Det gick åt skogen förra helgen med Saga Doc. Payback nu. Två procent.

3 Vitro Diablo (V75-7) är bra. Spåret är bra. Kusken gillar att vinna lopp. Två procent på en vinnare i epilogen smakar fågel.

Tänk på att...


… det är V75 på Färjestad den här lördagen. Upploppet är relativt kort och spåren 1 och 2 bakom startbilen är ingen höjdare. Framförallt inte över 1 600 meter.

… Roger Walmann har i princip ”lämnat klart” på 7 Perfect Score Ås (V75-2). Sju procent.

… Robert Bergh låter mycket nöjd med 4 Crazy First Love (V75-4). Barfota runt om nu. Blir nog omgångens ”kommun-spik”. Hur det går för dessa? …

… Anders Eriksson drar skorna och testar rycktussar på 10 Gaylord Am (V75-5).


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

5 Tangen Haap (V75-6) blev slagen senast men det tar jag inte så hårt på då man siktar på det här loppet. Näst senast satt han fast bakom Odd Herakles och såg riktigt fin ut. Erik Adielsson upp är intressant och jag tror han tar en längd på hästarna invändigt och sedan ska han ses med bra chans.

Miljonrensaren

6 Adde S.H. (V75-1) har alltid en vass spurt att tillgå och blir det körning, vilket det ser ut att bli, då kommer han spurta ner många till slut. Fem procent.

10 Four Guys Dream (V75-7) var tillbaka med besked efter paus senast och vann på ett bra sätt. Loppet gör honom gott och med rätt lopp fäller han alla till slut. Tänkbart singelstreck för den fräcke. Sju procent.

Tänk på att...

… Färjestad håller i veckans V75-omgång och det ser väldigt spelintressant ut.

… lägsta klassen (V75-2) ser väldigt öppen ut. Varnar för 1 Sara K.M.E. och 10 Lorenzo Boko. Tre respektive två procent.

4 Crazy First Love (V75-4) kommer förmodligen bli omgångens skrik, visst kan han vinna, men vi får se hur procenten utvecklas.

2 Bugatti Miles (V75-5) är bra men procenten är för hög och gardering är given för min del.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

5 Tangen Haap (V75-6). Erik Adielsson upp i sulkyn är mumma. Startsnabb och siktet är inställt på spets, värsta spetsmotståndaren 2 Kleppe Fanden är nedstruken till spår 1 vilket är ett jätteminus på Färjestad. Spets och slut – blommor och bin? 36 procent tackar!

Miljonrensarna

6 Adde S.H. (V75-1). Fem procent är man streckad på endast på grund av att Sören Boel kör.. Hade varit dubbelt så mycket spelad om någon av familjen Untersteiner kört. Given på min lapp.

2 Ragazzo da Sopra (V75-3). En ynka procent just nu, ner till innerplankan, sen en liten lucka på upploppet, då går ingen säker. Rysare!

10 Gaylord Am (V75-5). Läser jag rätt i strecklistan? Fyra procent med barfota runt om. Har jagat denna häst och han är bra. Favoriten 2 Bugatti Miles blir overkligt hårt spelad på 68 procent.

1 Mister Donald (V75-7) till nio procent är klart spelvärd, kommer stiga på strecken. Bike, barfota och hemmaplan. Lita på att Goop har hästen i ordning.

Tänk på att...

… man i regel ska gardera klass II. Jag fortsätter att ha den teorin. Pensla på i V75-2.

… Färjestad har ett kort upplopp och främre träffen är guld värd.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Övertygad om att körorder till Mikael J Andersson i V75-2 bakom 6 Blue Frontline är att köras till spets. Spikas till fina 15 procent.

I V75-4 rycker Sveriges skickligaste tränare Robert Bergh alla skorna på Love You-avkomman 4 Crazy First Love. Spikas.

Miljonrensarna

Visst är det långsökt från bricka 7 bakom bilen, men när Roger Walmann maxar utrustningen i V75-3 på 7 Forfantone Am så måste den streckas. En procent.

I V75-7 startar skrällen alla pratar om denna vecka, även jag: 10 Four Guys Dream. Se upp, sju procent.

Tänk på att...

… jag gillar när kallbloden får plats på V75. Oerhört jämnt och spelvärt lopp i V75-6. Tack Färjestad/ATG.

… vi går mot höst med regn och rusk – nu stiger utdelningarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Perfect Score Ås (V75-2) gjorde det bra senast efter en kortare frånvaro och borde gått framåt med loppet i kroppen. När tränaren Roger Walmann talar på det här sättet som han gör med sin häst, då lyssnar i alla fall jag. Springspår och kusken Torbjörn Jansson borde komma bra på det. Toppspik till sju procent.

6 Gareth Boko (V75-3) har inte fått till det resultatmässigt på slutet då man chansat invändigt mot stenhårt motstånd. Det har varit krafter sparade och nu när man går ner i klass kan vi räkna med ett mer offensivt upplägg. En del frågetecken på konkurrenterna gör att detta måste vara ett bra spikförslag i gulddivisionen – till hyfsad procent.

Miljonrensarna

6 Adde S.H. (V75-1) fick massa strul senast så den starten är bara att glömma. Formen ska enligt tränaren sitta där och det här är en häst jag håller högt och i princip aldrig lämnar utanför kupongen när han är lågt spelad. På tok för lite streckad och given skrällgardering i silver. Fem procent är spännande.

9 Bransbys Juke Box (V75-4) kommer med en fin insats i ryggen och måste räknas med segerchans igen. För er som har tid över, gå in och kolla hur Hans Crebas statistik ser ut den senaste tiden, det fullkomligen kryllar av ettor, tvåor och treor i raden. Förutsättningarna med tre varv är optimala för den här hästen. Spelad på fyra procent.

9 Tattoo Avenger (V75-5) vann senast och ska enligt tränaren vara ännu bättre nu. Bakspåret behöver inte vara fel och stämmer det lite på vägen så borde han räknas med segerchans. Kusken Magnus A Djuse har kört hästen två gånger tidigare och båda har slutat med vinst. Spelad på åtta procent, det tackar vi för.

Tänk på att...

… V75 avgörs på Färjestadtravet där upploppet är kort (177 meter). Det behöver inte på något sätt vara fel att sitta i den främre träffen.

… Daniel Redéns 2 Bugatti Miles (V75-5) blir megafavorit och var bra senast men att han nu ska vara spelad på närmare 70 procent – det går jag inte med på.

1 Disco Volante (V75-3) är tillbaka i gulddivisionen efter tre månaders tävlingsfrånvaro. Avsaknad av lopp och medeldistans kan väl inte gå?

… Roger Walmann i princip givit klartecken på sin 7 Perfect Score Ås i V75-2. Han brukar inte ta till ton om det inte är påställt.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Färjestad under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Mister K.O.Z. (V75-2) var väldigt bra vid segern senast och allt har sett bra ut efter det. Jagar sin tredje raka här. Måste räknas – om han kommer till spets.

4 Crazy First Love (V75-4) är stark och rejäl. Gjort två starter för sin nye tränare Robert Bergh. Höll starkt efter tuff resa senast och räknas tidigt här oavsett position.

Miljonrensaren

4 Önas Nougat (V75-1) spetsade i snabb öppning senast och höll undan med knapp marginal. Möter tuffare motstånd nu men det kan gå vägen ändå. Nio procent.

Tänk på att...

… det är dags för Unionskampen (V75-6) när Färjestads travbana står för värdskapet.

… banans Upplopp bara är 177 meter, det kan vara en fördel för framspårshästarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på lördag. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!