Jackpott 46 miljoner: ”En riktig V75-skräll”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 16 oktober på Solänget

Jackpott 46 miljoner kronor. Det står på lördagens V75-meny från Solänget.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 16 oktober.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Jag går ut stenhårt och spikar direkt, säger han.


ANNONS: V75-jackpott 46 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

SM-dagen på Åby är så lagd till handlingarna och magkänslan hela den gångna veckan var att favoriterna skulle rada upp sig. Precis så blev det, och därmed många sköna extramiljoner till sjurättspotten när Solänget står som värd.

Duellen många väntat på infaller redan i V75-1. Månlykke A.M. mot Tangen Haap. Gunnar Melander mot Erik Adielsson. Gammal mot ung. Det vattnas redan i munnen på mig. Jag går ut stenhårt och spikar i de två första avdelningarna. Mer om dessa i ”spikrubriken”.

Ensam en bra stund

V75-3 blir således det första loppet i omgången där jag garderar, men om sanningen ska fram så var 1 Seismic Wave ensam på lappen en bra stund. Innerspår bakom bilen, lopp i kroppen och Örjan Kihlström i vagnen. Det ser verkligen upplagt ut och favoritskapet är motiverat. Intrycket i comebacken senast var bra, även om det var något av en straffspark och test utan värde. Året som helhet har dock varit en missräkning, det måste man erkänna. Jag trodde hårt på honom inför Elitloppet, till ingen nytta. Den dagen var han inte som bäst. Toppchans till spets och slut på lördag och en tråkig favoritseger.

Det finns tveklöst oro för ännu en favoritparad likt den senast. Kanske är det bara dumt men jag dubblar med 5 Milligan's School i hopp om att kusken trycker gasen i botten och bara k ö r. På sistone har man valt ett snällare upplägg och då har ”Mille” bara surat i ryggar. Jag vill se en 06-öppning som i Axevallalöpningen där Ulf Eriksson gav blanka fan i att Handsome Brad satt i ledningen. Seismic Wave vinner detta busenkelt – om Örjan tillåts bestämma som han vill. Blir det däremot full fart från start till mål så är han sårbar, och jag tycker att det nu är läge att utrusta underbare Uffe med ett norskt huvudlag – och rycka skygglapparna direkt i starten. Kör så det ryker!

Formen verkar väldigt god

V75-4 är omgångens andra kallblodslopp och helt lättlöst är det verkligen inte. Känslan är att starthästarna står väldigt billigt inne på pengarna och det mest troliga är att vinnaren återfinns bland dessa.

Gunnar Melander tränar min tipsetta 6 Tekno Lynet. Han har öppnat bra från springspår förr och sitter mest troligt antingen i spets eller rygg på ledaren. Formen verkar väldigt god. Senast fick han ett jobbigt slutvarv och såg slagen ut när man svängde in för upplopp. Sista biten plockade dock Gunnar fram sitt fighting face, Tekno Lynet likaså, och de avgjorde till slut enkelt.

I det slagna fältet fanns 4 Tinder Lars, som troligen kommer att bli hårt betrodd på lördag, och den gången var det inte ens nära i mål. Låt vara att ”Lasse” hade galopp på vägen men det var ändå klar seger på teknisk knockout. Ulf Ohlssons uppsittning kan också öppna och gick en topptid för klassen senast. Tinder Lars hade troligen inte vunnit om ledaren hållit sig på benen hela vägen men behöver absolut inte be om ursäkt för segern. Sämre distans nu som det känns. Sju av karriärens tio segrar har tagits över 1 640 meter. Dessutom har han stannat i spets vid flera tillfällen och kanske mår allra bäst med en ryggresa i lopp som dessa?

9 Källsjöviking föll med flaggan i topp senast och lär som alltid köras offensivt. Pressar sig till spets efter en bit? Strecka så många ni har råd med.

Mycket hög segerchans

Det var ett jäkla skrik om 5 B.Sacamano (V75-5) i förra starten. Med all rätt. Som han avslutade över upploppet! Micael Melander hade en sjutusan till eftermiddag i Skellefteå, med två skrällsegrar, men jag är övertygad om att han ångrar beslutet varvet kvar att inte gå med i tredjespår med Janita Luttunens lovande fyraåring. I stället valde kusken att sitta kvar i andraspår när tåget gick och vips var han lika försluten som en vakuumförpackad köttbit på Ica. Då hjälpte det föga att spurten var av bästa märke och intrycket femstjärnigt. Motståndet denna gång är inte tuffare än senast och den längre distansen bara ett plus. Segerchansen är hög. Mycket hög faktiskt, men man ska ändå ha i åtanke att hästen är lika snabb ur groparna som en Ålandsfärja. Det troliga är att man hamnar bland de sista direkt och jag är dessutom lite inne på att spets är upptaget. Dödens över lång distans vinner man inte V75-lopp från på beställning. Men visst, så fin som han såg ut senast ska det ändå till en bra häst för att slå honom. Varför inte 9 Mr Carioca?

Femåringen har bara gjort fem starter i karriären men redan haft tre olika tränare. Fredrik Linder verkar dock ha fått ordning på hästen som nu ståtar med två raka. Jag kan väl inte påstå att jag varit imponerad men båda gångerna avslöjade klockan 11,5-avslutningar, när intrycket varit att det gått betydligt långsammare än så. Bakspår nu är inget plus men upp i sulkyn svingar sig favoritkusken.

Självskriven tipsetta

Diamantstoet, tillika V75-6, håller hög klass och för mig är tipsettan självskriven. 15 Racing Brodda var senast ute mot många av de bästa stona i landet men hade ingen tur med löpningsförloppet. Drogs då bakåt av en iskall konkurrent och när spurten så sattes in på open stretch var de övriga redan i mål. Hon är hård som granit och kan dra upp spurten redan varvet kvar. Jag ser att hon är anmäld både med skor runt om och vanlig vagn. Ett litet minus, även om hon trots allt tagit åtta av karriärens tolv segrar med pjäxor på fossingarna.

11 Zante Grif ger henne dock en match, lita på det. Fastnade med rubbet sparat i senaste starten och jag noterar första barfota runt om i karriären på lördag. Känslan är att Erik Adielsson tidigt sänder fram henne och lägger sig lugn utvändigt. På så vis skaffar han sig ett ordentligt försprång till värsta konkurrenten. En jag gillar skarpt är 12 Bowling el Mar men hon står trots allt 20 meter sämre till jämfört med senast.

I V75-7 ser det upplagt ut för spetsfavoriten 1 Frodo S.. Normalt sett torskar han inte ett lopp som detta från favoritpositionen. Senast var han dock inte sig lik och gav upp tidigt. Jag känner inte till förklaringen till den sämre insatsen men kan givetvis inte förorda ett singelstreck på en häst som agerat under pari bara veckor tidigare. Är han lika bra som vid de raka vinsterna i somras får de övriga jaga andrapriset.

4 Cash Cowboy och 7 Gooner är värst emot. Båda är dessutom väldigt startsnabba. Kanske blir det överpace? Låt oss hoppas det, för om att det ska bli några som helst pengar på sju rätt så måste det skrälla i ett lopp som detta.

9 Tattoo Avenger har varit något av höstens häst och även om distansen är i kortaste laget måste man ta honom på största allvar.

Tidiga spikarna:

6 Månlykke A.M. (V75-1) föll tungt som storfavorit näst senast. Då lyckades Odd Herakles slinka emellan från start och fånga upp Gunnar Melanders ögonsten. Att harva i dödens visade sig vara för tufft till och med för en kanon som denna. Före sig i mål den gången hade Månlykke dessutom 8 Tangen Haap och nu får vi äntligen se revanschmötet. Den senare åkte senast dit i spurten av Stjärnblomster som visserligen är riktigt bra, men normalt sett inte ska ha någon chans mot den snabbfotade tolvåringen.

Spår åtta nu och Erik har jämfört hästens startsnabbhet med den på startkatapulten Lome Brage. Sätt in den senare med samma förutsättningar och det är närmast spetsgaranti. Hinner Tangen Haap före Månlykke A.M. från start? Och om så är fallet, vilken taktik väljer sedan Adielsson? Jag är kluven, och jag kör inte ens loppet. Spets och på så vis fånga upp värsta konkurrenten känns logiskt. Spets, släpp och sedan fritt över upploppet känns också logiskt. Jag är ingen taktiker som Erik och har inte den blekaste aningen om vad han och tränaren Björn Karlsson kokar ihop på lördag. Den senare har väntat på den här duellen ett tag och vill till varje pris ta skalpen av Månlykke. Den dryga distansen gör dock att jag tar ställning – till Månlykkes fördel.

Tangen Haap närmar sig trots allt 13 år på denna jord och har inte vunnit över 2 640 meter eller längre sedan 2019. Månlykke, däremot, vann över densamma så sent som i senaste starten. Strecka båda känns så fegt, om än klokt. Jag tar ställning och spikar. Feg har jag redan varit i V75-3... Eller klok. Tiden får utvisa.

7 Santos de Castella (V75-2) är visserligen ny i klassen men har en minst sagt skräddarsydd uppgift. Hästen trivs förträffligt i ledningen och slipper han bara punktering (som i näst senaste starten) så ska det vara goda segermöjligheter. Springspår passar alldeles förträffligt. Han är väldigt startsnabb och har spetsat alla gånger utom en då han haft framspår i voltstart. Vid enda tillfället då det inte blev ledning så brottades Santos med ett snävt femtespår. Örjan och springspår – a match made in heaven.

Jag har analyserat samtliga motbud i spetsstriden och hittar ärligt talat inte många som är raska nog att svara ut min spik. Det vore i så fall 3 Comte Godiva. Bra spår och startkusk även där. 1 O.K.Nalan, 6 Money Smile med flera känns sävliga i startmomentet och knappast några realistiska hot. Visst kan det skrälla här, absolut, men för mig var det ett streck eller tio. Jag tog det tidigare. In Kihlström we trust.

Tidiga skrällarna:

3 Klack Tore (V75-4) känns högintressant i detta öppna kallblodslopp. Mats E Djuse hoppar upp i sulkyn istället för tränaren Joakim Reiser. Exakt hur många meters skillnad det gör vet nog bara nämnda duo, men visst känns det spännande på en lågprocentare som denna? Klack Tore har bara vunnit två lopp i karriären, varav ett av dessa just med Mats i vagnen. Senast avslutade hästen starkt som tvåa och formen verkar vara på väg uppåt. Favoriterna känns starka men bakom dessa bör man passa Tore.

6 Bowling Orlando (V75-5) går från klarhet till klarhet. Vann busenkelt senast och distansen ser jag inte som något minus. Daniel Wäjersten gör det mesta rätt för dagen och väljer troligen ett offensivt upplägg här. Loppet är verkligen vidöppet och jag har bara råd med tre markeringar, men Orlando är helt gjuten som en i denna trio.

10 Lisa S.E. (V75-6) är mycket bättre i ordning än vad resultatraden ger sken av. Hon vann ett liknande lopp för fem starter sedan och senast såg hon ut att ha käkat taggtråd. Tyvärr fastnade hon med precis allt kräm kvar och de sparade krafterna lär komma till användning nu på lördag. Barfota bak aviseras, skor runt om senast, och den tidiga måndagsprocenten är löjligt låga 0,3.

2 Isa (V75-7) är ruskigt startsnabb och älskar förutsättningarna. I sulkyn nu? En viss Kihlström. Passas tidigt bara på det.

Letar ni efter en riktig miljonskräll? Varför inte 8 Xanthis de Roi? Toppinsatser varje gång och står verkligen på tur för en fullträff. Gick en grym slutrunda senast och tog mycket på Swagger över upploppet. Bortvald av Wäjersten, visst, men ersättaren håller hög klass. En procent på strecken när detta skrivs.


ANNONS: V75-jackpott 46 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 6 Månlykke A.M. (8–1)

V75-2: 7 Santos De Castella (6–4)

V75-3: 1, 5 (7–2)

V75-4: 1, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 13 (12–7)

V75-5: 5, 6, 9 (4–3)

V75-6: 2, 4, 10, 11, 12, 15 (14–7)

V75-7: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9 (11–6)

2 016 rader/1 008 kronor.

Banfakta, Solänget

Banförkortning:

Längd: 1 000 m

Bredd: 20,0 m (2140 m), 20,0 m (1640 m)

Upplopp: 193 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 640 meter auto

1 Tekno Jerven - Jonsson J 1 1 2 1 1 27,3a

2 Järvsöodin - Lilius M 1 1 5 0 7 21,5a

3 Pave Faks* - Eriksson U 1 0 0 0 0 19,4a

4 B.W.Rune - Djuse M E 3 5 3 5 0 20,0a

5 Philip Ess* - Kihlström Ö 3 4 1 7 5 19,8a

6 Månlykke A.M. - Melander G 1 0 1 3 1 19,9a

7 Grisle Odin G.L.* - Ohlsson U 1 1 1 2 1 23,4a

8 Tangen Haap - Adielsson E 1 2 2 1 2 19,3a

9 Nordsjö Odin - Skoglund R N 4 7 5 6 3 22,0a

10 Hulte Magnus - Djuse M A d k 4 d 7 20,4a

V75-2, 2 140 meter volt

1 O.K.Nalan - Djuse M E 1 1 1 5 1 14,8

2 Diones Smaragd - Wäjersten D 5 1 d 1 5 15,2

3 Comte Godiva - Ohlsson U 7 1 4 2 1 13,6

4 G.K.Justus - Skoglund R N 7 4 2 0 d 13,7

5 Juliana Rags* - Braekken N 6 1 1 1 5 14,3

6 Money Smile - Persson S 1 1 1 0 5 15,0

7 Santos de Castella - Kihlström Ö 1 0 2 0 1 14,7

8 Bodybuilder - Dunder R 1 2 1 0 7 15,4

9 Liquify'em - Lindqvist O A d 3 2 6 3 14,2

10 Anchor Man - Andersen T d 1 2 2 7 14,8

11 Zurich As* - Jepson C J 2 1 3 1 0 14,7

12 Gurra Palema - Adielsson E 1 1 7 3 8 14,6

V75-3, 2 140 meter auto

1 Seismic Wave - Kihlström Ö 2 7 3 d 1 08,5a

2 Mindyourvalue W.F. - Bergh R 1 3 7 2 1 09,9a

3 Eldorado B. - Djuse M A d 5 0 2 4 10,3a

4 Västerbo Grosbois - Pöllänen R 2 8 7 8 4 11,0a

5 Milligan's School - Eriksson U 1 1 6 5 8 09,8a

6 Hard Times - Ohlsson U 7 d 4 0 2 11,6a

7 Global Adventure - Adielsson E 4 3 2 4 1 10,4a

8 Selmer I.H. - Sundqvist S 2 d 2 6 1 11,3a

9 Majestic Man* - Skoglund R N 4 6 1 3 2 11,2a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Guli Frodo - Karlsson B 1 0 0 0 3 26,8

2 Gullpål - Osterling S H 5 8 2 0 5 26,7

3 Klack Tore - Djuse M E 2 2 3 0 2 27,3

4 Tinder Lars* - Ohlsson U 6 0 1 4 1 26,9

5 Guli Orkan - Melander M d 5 1 1 3 27,3

6 Tekno Lynet - Melander G 3 4 5 2 1 25,1

7 Sör Tinder - Söderlund R-M 2 d 3 6 d 26,7

2 160:

8 Klocksve Sprinten - Adielsson E 5 5 5 4 0 23,9

9 Källsjöviking - Gällerstedt M d 7 6 1 2 24,7

10 Bara Snygg - Edin S 1 1 0 3 1 25,0

11 Grude Tilla - Skoglund R N 1 1 5 0 0 25,5

2 180:

12 Stålville - Lindqvist O A 4 0 2 3 0 24,0

13 Mjölner Spik* - Kihlström Ö 5 2 0 7 1 22,6

V75-5, 2 640 meter auto

1 Tour Princess - Jepson C J 2 6 3 1 7 15,4a

2 Burj Khalifa - Lindqvist O A 2 0 1 6 4 14,2a

3 Mindyourvoice W.F. - Forss M 0 2 5 1 3 14,3a

4 Oneiric Ocelot - Christensen B 5 1 4 1 1 14,6a

5 B.Sacamano - Melander M 1 1 6 1 3 14,5a

6 Bowling Orlando - Wäjersten D 3 1 8 3 1 17,7a

7 Mountainous - Svedlund K 1 0 2 2 5 13,5a

8 Simb Zacky - Djuse M A 4 3 3 0 2 14,5a

9 Mr Carioca - Kihlström Ö k 5 5 1 1 13,9a

10 Wolverine - Persson S 6 1 6 0 1 14,3a

11 Gonzo - Djuse M E 1 4 4 1 3 16,2a

12 Xanthis Excalibur - Adielsson E d 1 1 2 7 14,6a

V75-6, DD-1, 2 140 meter volt

1 Nymke Brigadoon* - Jepson C J 1 1 2 5 0 14,3

2 Clandestine - Wäjersten D d 1 d 2 6 14,8

3 Ronja Boko - Djuse M A 1 3 1 0 1 14,1

4 Honfleur Mearas - Persson S 1 1 7 1 2 16,3

5 Harriet Web - Andersen T 1 2 0 3 0 14,3

2 160:

6 Bag in Box - Lindqvist O A 1 1 2 8 5 14,9

7 Nikita Sunrise - Ohlsson U 0 3 6 1 6 13,7

8 La Norna - Engfors J 4 4 1 1 0 14,0

9 Panama Rags* - Braekken N 1 4 2 2 0 14,7

10 Lisa S.E. - Eriksson U 1 5 2 0 4 13,3

11 Zante Grif* - Adielsson E 2 5 2 2 0 13,2

12 Bowling el Mar - Kihlström Ö 2 4 1 5 2 13,7

2 180:

13 Ava - Forss M 1 1 2 6 2 12,7

14 Unique Juni - Djuse M E 3 8 1 0 0 11,5

15 Racing Brodda - Skoglund R N 2 7 2 3 7 11,9

V75-7, DD-2, 1 640 meter auto

1 Frodo S.* - Jepson C J 0 1 1 3 0 10,6a

2 Isa - Kihlström Ö 3 2 1 2 5 10,8a

3 Mellby Galanga - Ohlsson U 1 2 d 1 1 12,4a

4 Cash Cowboy - Adielsson E 3 6 6 2 5 11,5a

5 Bonny Boy - Persson S 2 5 1 1 2 12,2a

6 Aperfectdream - Forslin H 3 0 2 1 1 11,4a

7 Gooner - Wäjersten D 4 2 2 3 1 11,1a

8 Xanthis de Roi - Djuse M E 5 2 2 3 3 11,3a

9 Tattoo Avenger* - Djuse M A 7 6 1 6 1 12,5a

10 Harper Seabrook - Bergh R 1 4 3 0 2 12,0a

11 Leave Your Sox On - Forss M 3 1 1 1 1 12,1a

12 Self Explosive - Dahlén R 1 1 7 1 1 11,8a


ANNONS: V75-jackpott 46 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!