Robert Berghs stjärnhäst är död

Miljonhästen fick somna in – efter komplikationer

avChristoffer Wickman

1 av 3 | Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Isabella Bergh med Muscle Hustle

Robert Berghs stjärnhäst och V75-vinnare Muscle Hustle är död.

Miljonhästen fick somna in efter komplikationer vid resan till USA.

– Tårarna slutar aldrig rinna, skriver Isabella Bergh.

Det var sent under tisdagskvällen som trav-Sverige nåddes av det tragiska beskedet att den sexårige hingsten Muscle Hustle är död.

USA-födde Muscle Hustle kom till Sverige som fyraåring och fick en väldigt lyckad första säsong i Sverige, bland annat med seger på V75 i Ina Scots Ära, seger i Norrlands Grand Prix och en andraplats i Åby Stora Pris och SprinterMästaren.

Nyligen stod det klart att Muscle Hustle skulle återvända till USA och gå i träning hos Åke Svanstedt, men på sin resa över Atlanten uppstod komplikationer och Muscle Hustle har nu fått somna in. Det meddelar stall Robert Bergh på sin Twitter.

”Inte så här det skulle sluta”

Muscle Hustle tog 15 segrar på 58 starter i sin karriär och sprang in drygt 4,3 miljoner kronor.

”Efter komplikationer vid transporten till USA så har vi i dag, efter 14 dagars akut behandling, tagit det fruktansvärda beslutet att låta Muscle Hustle somna in. Vi är så tacksamma för all glädje du har gett oss, vila i frid finaste Masse”, skriver stall Robert Bergh på sin Twitter.

I Sverige var det Isabella Bergh, Åbyproffset Robert Berghs dotter, som dagligen tog hand om Muscle Hustle. Hon skriver följande på sin Twitter.

”I dag har himlen fått den finaste ängeln. Tårarna slutar aldrig rinna. Älskade Muscle, det var inte så här det skulle sluta. Du kommer för alltid vara med mig. Tack för all glädje du har gett mig och min familj. Älskar och saknar dig något fruktansvärt. Vila i frid, Muscle Hustle”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav