Wangle: Äntligen vinst – efter uppvisning

Förra veckan gav jag minustecknet.

Nu får han fem plus.

Äntligen, Man At Work, äntligen!

Jag kanske var väl hård förra veckan i denna spalt när jag gav Man At Work ett minustecken.

Men jag står fast vid att jag tyckte att han borde kunnat mer då jag vet hur hög kapacitet hästen har.

Nu fick den äntligen ge svar på tal.

Och som han gjorde.

Fjärdespår, tredjespår och sedan dödenskross.

Över 1640 meter auto. Det ska normalt sett inte gå. Men Timo Nurmos hästen imponerade stort och stod för omgångens prestation.

Wow, det där var fränt att se. Barfota runt om föll minst sagt väl ut.

I övrigt då: Gareth Boko fortsätter att vinna och ser ruskigt bra ut för dagen.

King Of Everything är en supertalang som imponerade stort. Cleas Svensson tog en dubbelseger på V75:an. Hatten av.

Osen Prinsessa är galet osäker. Nej, svag insats.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 Färjestad

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Man At Work: Uppvisning. Kross. Ja, han stod för omgångens prestation. Och när han väl får bra utgångslägen lär det bli fler segrar framöver. Och barfota runt om är ju en balans som han är grymt gynnad av. Han kommer vara med under Elitloppshelgen. Frågan är i vilket lopp.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

King Of Everything: Pang till ledningen och sedan var det game over. Men som hästen såg ut, han glänser något oerhört och Claes Svensson kan verkligen ha något stort på gång här. Tredje raka segern och detta är en klassklättrare. Han besitter både snabbhet och styrka som gör att King Of Everything just nu är kungen i klassen.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Gareth Boko: Tog sig snabbt till ledningen när värste konkurrenten galopeprade och Marc Elias körde ett perfekt lopp. Både häst och kusk imponerar stort och segrarna fortsätter. Just nu är Gareth Boko en av Sveriges bästa hästar. Får han vara skadefri och fortsätta utvecklas kommer detta bli en rolig följetång.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Claes Svensson: Wow, han tog en dubbelseger på V75 och bara det måste hyllas. Det måste varit ett bra tag sedan som Classe visade upp sig med en dubbel på V75. Först med jätteskrällen Shutter Island som han körde ett perfekt lopp med – sedan med jättetalangen King Of Everything.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Star Costashorta: Tog ledningen och drog i ett hårt och jämnt tempo. Den här fuxen är inte svår att gilla, utstrålningen är enorm och att se hästen dessutom kriga hela vägen mot mål var riktigt glädjande. Jasmine Ising förlorade med sin Green Mamba men tog gruvlig revansch i V75–7. Den

Green Mamba: Omgångens största favorit stod inte att känna igen. Vi vet ju hur bra hon är och detta är ju en framtida stoelit-häst. Men i dag var det något som störde hästen och jag hoppas hon snabbt kommer tillbaka. Det var inget drag alls i henne, tyvärr.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN