V75

Drivs verkligen av att ta hela V75-potten...

Av: 

Andreas Örtengren

Joakim Widén.
Joakim Widén.

TRAV

Den erkänt skicklige storspelaren Joakim Widén blev bäst i landet när Dannero arrangerade V75-tävlingar under söndagen.

Han lyckades hitta alla rätt och kunde dela ut 2,2 miljoner till 44 glada andelsköpare.

Nu berättar han om reaktionerna efteråt - och ger sin syn på Örebros V75:a med en Jackpott på 60 miljoner kronor.

– Om jag tar hela potten, då lägger jag av med att spela, säger den 52-årige miljonvinnaren till Trav365.

Under söndagen skulle bland annat Svenskt Kallblodskriterium och Derbystoet avgöras på Dannero. Den ångermanländska banan ansvarade för extra V75 och det skulle visa sig bli en svårlöst historia.

Till slut återstod bara 4,76 system och sjuorna gav 1 150 513 kronor. Total vinst för Joakim blev 2 247 912 kronor och de 44 andelsköparna kunde kvittera ut 51 088 kronor - med en insats av 100 kronor.

– Det är fantastiskt kul att kunna glädja så många människor. Det är visserligen inte min största vinst men helt klart bland dem roligaste. Att kunna med en liten insats få tillbaka över 50 000 kronor är ju mycket bra.

”Spelvärda spikar”

Det vinnande systemet spelades med två spikar. Lyckans Star i V75–3 och Elian Web i den avslutande avdelningen.

– Det är ofta såna spikar jag försöker hitta. Hästar som är spelvärda och inte de tyngsta favoriterna. Båda vann och gjorde det riktigt bra, så dessa var jag väldigt nöjd med.

I den fjärde avdelningen skulle Svenskt Kallblodskriterium avgöras med 600 000 kronor till vinnaren. Här hittade vi omgångens största favorit i form av Öysteins Tjomslands Grisle Odin G.L. Favoriten fick en tung resa och istället kunde treprocentaren Bäcklös Uriel vinna.

– Det var givet att gardera det här loppet för mig. Öystein Tjomsland har missat med flera stora favoriter den senaste tiden och jag tyckte det var alldeles för hög procent på honom. Jag hade fyra streck i loppet och lyckades överleva.

”Fantastisk känsla”

Inför den sista avdelningen var värdet högt och Joakim och hans andelsköpare satt med spik på 3 Elian Web med Jorma Kontio i vagnen. Det blev ingen dramatisk historia utan hästen kunde leda runt om och var aldrig riktigt hotad i mål.

– Det var en fantastisk känsla att vinna. Vi hade en extra V75-omgång med lite lägre omsättning, annars hade vi troligen vunnit ännu mer. Dessutom var de andra vinnande systemen gjorda av Harry Boy. Hade inte Harry varit så skicklig just denna dag hade vi ju tagit hela potten.

”Missade 19 miljoner”

Att ta hem just hela potten ’är något som 52-åringen varit kusligt nära vid ett tillfälle. Vi minns alla fjolårets duell mellan Propulsion och Readly Express i Åby Stora Pris, där Örjan Kihhlström lyckades sätta nosen först med ”Proppen”.

– Det är helt galet. Det var någon millimeter som skilde hästarna åt. Hade Readly Express vunnit hade jag tagit hela potten som bestod av cirka 19 miljoner kronor. Jag har lagt det bakom mig och har snart spelat in hälften av det jag gick miste om, säger han och berättar vidare:

– Jag drivs verkligen av att försöka ta hela potten på V75. Jag har ett spelsätt som ofta går emot de största favoriterna. Jag brukar säga att man ska ha tålamod. Hellre vinner jag sällan och mycket än tvärtom. Den dagen jag blir helt ensam, lägger jag av.

”Många har gratulerat”

Joakim Widén är en erfaren storspelare som dragit in flera miljonvinster den senaste tiden. Han gör system på ATG:s tillsammanstjänst för, spelbutiken Café Brasco.

– Jag har funnits hos Café Brasco sedan i november 2018. Jag trivs jättebra här och det är verkligen en härlig grupp människor som finns här.

Hur har reaktionerna varit efter vinsten?

– Det har naturligtvis varit många som gratulerat på sociala medier. Det är även flera som vunnit som hört av sig personligen till mig och tackat för vinsten.

Det var en man som var ute med sin hund och stannade till framför mig och tackade för vinsten. Jag kände inte igen honom, men han kände igen mig vilket var väldigt roligt.

”V75-Jackpott på Örebro”

Förra veckan blev en favorittyngd omgång när Åbytravet genomförde V75-tävlingar. Det blev Jackpott på både fem och sex rätt, vilket innebär att vi nu kan se fram emot en omgång som har runt 60 miljoner - bara i 7-rättspotten. Joakim Widén ger sin syn på Örebros V75:a.

– Jag tycker omgången på förhand ser enkel ut men det är ofta såna omgångar det brukar bli bra betalt. Jag ska försöka fälla de flesta favoriterna och jag vet att 3 Mascate Match (V75–2) blir stor favorit i korta E3-finalen för ston, men jag vill varna för 2 Global Anarchy och 7 Alaska Dany.

– I den avslutande avdelningen vill jag varna för 3 Perfect Dynamite som känns väldigt streckvärd just nu. I den sjätte avdelningen blir 3 Aetos Kronos mycket stor favorit när korta E3-finalen för hingstar och valacker ska avgöras, men jag är inne på att gardera. Det är djur vi talar om och allt kan hända.

När man gör V75-system så är det alltid svårt att hitta bra spikar. Widén tror sig ha hittat en häst som bara vinner.

– I den fjärde avdelningen känns Björn Goop och 4 Inspector väldigt tidig. Jag tror mycket på hästen och skulle jag spela just nu, då skulle jag spika till bra procent. Enda orosmolnet är väl galopprisken från fjärdespåret i volten.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Varit grymt läcker – måste med tidigt!”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

Hästar

V75-tips

Jorma Kontio