Kostsam resa till Sverige för belgiske stjärnan

Bötfälldes med 40 000 kronor

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Anna Gerdmarker/TR Bild
Dominik Locqueneux

Det blev en dyr tripp till Sverige för den belgiske stjärnkusken Dominik Locqueneux.

I Svenskt Travderby blev han bötfälld med 40 000 kronor för felaktikt bruk av körspö – dessutom fick han tre dagars avstängning.

De två styrningarna i Svenskt Travderby och Derbystoet slutade med en sjätteplats som bäst.

I helgen var det stor travfest på Jägersro i Malmö med travtävlingar både under fredag, lördag och söndag och på söndagen avgjordes de klassiska och anrika travloppen Derbystoet och Svenskt Travderby.

En som kom till Sverige för att delta i den stora travfesten var den belgiske kusken och tränaren Dominik Locqueneux, 44.

Det blev dock en kostsam resa till Sverige för belgaren, i Svenskt Travderby bötfälldes han med 40 000 kronor för felaktivt bruk av körspö.

Har vunnit Prix d’Amérique

Dominik Locqueneux fick äran att köra i de båda klassiska och anrika årgångsloppen, då han i Derbystoet satt bakom Björn Goops Fanny Chenal och i Svenskt Travderby bakom Adrian Kolgjinis Smokin Joe. I Derbystoet slutade han sexa med Fanny Chenal, ett sjättepris som var värt 100 000 kronor, och i Svenskt Travderby slutade han sjua, precis utanför prispengarna, med Smokin Joe. Med Smokin Joe bötfälldes dessutom belgaren med 40 000 kronor för felaktivt bruk av körspö, han fick också avstängning i tre dagar.

Dominik Locqueneux red till en början bara montélopp men började sedermera också med sulkylopp, och under 2013 startade han egen tränarrörelse. En av de största kusksegrarna för belgaren hittills är segern i Prix d’Amérique 2006 med svenske tränaren Stefan Melanders Gigant Neo.

ARTIKELN HANDLAR OM