”Det är svårt att göra jättelångtidsplaner”

Johan Untersteiners stjärna vann – är klar för miljonfinal

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Cyber Lane vann efter frän upploppsduell mot Velvet Gio

Den tiofaldige miljonären Cyber Lane årsdebuterade på bästa vis.

Johan Untersteiners stjärna vann den andra deltävlingen i Paralympiatravet och är nu klar för miljonfinalen.

– Jag kan inte vara annat än nöjd, säger Johan Untersteiner.

Som fyraåring vann han både det klassiska och ärofyllda Svenskt Travderby och Breeders Crown, som femåring vann han det danska storloppet Copenhagen Cup, och i fjol som sexåring vann han ett försök till Sweden Cup för att sedermera sluta trea i finalen.

Cyber Lane har nu hunnit bli sju år gammal och i år hoppas hästens tränare Johan Untersteiner att Cyber Lane ska växa in i den högsta eliten – på allvar.
Tävlingssäsongen började också lovande, i lördags på Jägersro gjorde Cyber Lane årsdebut och vann den andra deltävlingen till Paralympiatravet efter en häftig upploppsduell mot Magnus Dahléns Velvet Gio.

Nu är Cyber Lane klar för finalen i Paralympiatravet som avgörs på Åby lördagen 25 april.

”Alltid svårt att svara på”

Halmstads Johan Untersteiner är så klart belåten med sin stjärnhäst första start efter åtta månaders vila och vinterträning.

– Man kan inte vara annat än nöjd med den insats han svarade för i lördags, säger Johan Untersteiner och fortsätter:
– Jag sa inför lördagens lopp att jag trodde han skulle göra en likvärdig insats som i årsdebuten i fjol och då räckte det bara till en andraplats men han sprang i stort sett lika fort då som i lördags. Han gick så bra som jag hoppades och det var bra att han kunde göra det.

Har han tagit ytterligare kliv i vinter?

– Sådant där är alltid svårt att svara på, men jag har i varje fall varit väldigt nöjd med hur han känts och tränat i vinter och det är klart jag hoppas och tror att han kan vara med ännu längre fram i de större loppen i år, det är målsättningen.

”Kan inte göra jättelångtidsplaner”

Nästa start för Cyber Lane blir i miljonfinalen på Åby.

– Det är tre veckor till finalen i Paralympiatravet nu och det blir nästa start. Sedan får den här tävlingssäsongen bli som den blir, det är svårt att göra några jättelångtidsplaner för säsongen som det ser ut i dagsläget med Coronakrisen, säger Johan Untersteiner och utvecklar:
– Som det ser ut i dagsläget tävlas det på fint i Sverige i varje fall och är han frisk och kry finns det lopp för honom varje vecka i sommar, då finns det gott om lopp för honom att starta i.

Ställer Coronakrisen till det för er travtränare, när i stort sett all annan trav är inställd förutom i Sverige?

– Både och skulle jag vilja säga, nu behöver man inte tänka så mycket utan man får mer ta det som det kommer, när det finns mer lopp utomlands hade man behövt fundera lite mer men nu har vi inget annat att gå i och då får man ta det för vad det är. Det är absolut inget bekymmer och det blir desto bättre lopp här i Sverige, kolla Gulddivisionsloppet på söndag på Romme till exempel och de här hästarna får helt enkelt möta varandra lite oftare för det finns inte så mycket alternativ.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN