Veterinären: Han är utesluten från att köra

Får inte köra storloppet i Norge efter nya skandalen

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter nya drivningsskandalen.

Italienske stjärntränaren och kusken Alessandro Gocciadoro får inte köra storloppet i Norge.

– Han är utesluten från att köra Jarlsberg Grand Prix, säger Anne Wangen, chefsveterinär på det norska travförbundet.

Det var under Lotteriadagen i början av maj som Alessandro Gocciadoro först hamnade i blåsväder efter att ha drivit sin häst Arazi Boko för hårt.

Därefter gick italienske profilen ut med ett ”förlåt”-brev i pressen.

Men i söndags var det dags igen. Gocciadoro drev återigen Arazi Boko alldeles för hårt i storloppet Gran Premio Costa Azzurra i Turin.

Sociala medier kokade - återigen - över med fördömande kring Gocciadoros handlingar.

– Det ser inte bra ut. Det är inte på det här sättet vi vill att hästarna ska behandlas, det är ledsamt, sa UET:s ordförande Marjaana Alaviuhkola till Trav365.

”Hästpiskare kan bli dragplåster”

I Norge har man också tagit den nya händelsen på stort allvar. Nästa helg arrangeras stor travfest i Tönsberg med Jarlsberg Grand Prix som russinet i kakan.

Dit har Gocciadoro aviserat att komma med ett antal hästar, där Oslo Grand Prix-vinnaren Vitruvio är den mest lysande stjärnan.

Lokaltidningen, Tönsbergs Blad, skrev: ”Hästpiskare kan bli dragplåster”.

Men så blir det inte.

Det har florerat olika uppgifter om att Alessandro Gocciadoro ska ha köpt sig fri från den tio dagar långa avstängning, som han ådrog sig för drivningen i Turin i söndags, men det stämmer inte, enligt DNT:s chefsveterinär Anne Wangen.

– Efter ryktena kontaktade jag de italienska myndigheterna. De har bekräftat att Gocciadoro är avstängd mellan 4 och 13 juli för felaktig användning av körspö. Det betyder att Alessandro Gocciadoro är utesluten från att köra Jarlsberg Grand Prix, säger hon till tgn.no.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav