Brödrakampen på V75 – möts i samtliga lopp

Bröderna Djuse duellerar på V75 • Lärlingarnas rivalitet: ”Visst vill jag alltid slå brorsan”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: Tom Jönehag
Magnus A Djuse och Mats E Djuse

Bröderna Mats E Djuse och Magnus A Djuse har haft ett strålande år hittills.

På lördag duellerar lärlingarna i samtliga avdelningar – när V75 avgörs i Skellefteå.

– Jag tror jag har en riktigt bra chans på V75, säger Magnus A Djuse till Trav365.

Framgångarna fortsätter för de unga supertalangerna Magnus och Mats Djuse. 2019 har varit ett stort steg framåt för de redan erkänt skickliga kuskarna. Siffrorna talar sitt tydliga språk och bröderna har för länge sedan passerat förra årets inkörda pengar.

– Jag är otroligt nöjd med året hittills och känner att jag har tagit ett stort kliv framåt. Känslan är verkligen att det går åt rätt håll, säger Mats.

–Jag tycker att året har gått över förväntan och framförallt nu på sensommaren, berättar Magnus.

”Målet är att nå 100 segrar i år”

Magnus är 19 år och Mats är något äldre med sina 20 år fyllda. De finns med i en brödrakvartett där även de något äldre tränarproffsen Mattias och Martin ingår. De två yngsta är lärlingar med Östersund som hemmabana.

Trots deras ringa ålder har de snabbt blivit erkända som kuskar att räkna med.

Magnus blev som 18–åring den yngste kusken någonsin att nå 100 segrar. Nu ett år senare har han höjt ribban rejält.

– Min stora målsättning i år har varit att nå 100 segrar. Jag ligger just nu på 86 vinster och det ser riktigt bra ut att kunna nå dit. Det är många lopp kvar att köra och jag ska göra allt för att nå mitt mål, säger den 19–årige lärlingen.

”Visst vill jag slå brorsan”

På hemmabanan Östersund leder för tillfället Mats E Djuse kuskchampionatet – tre segrar före lillbrorsan Magnus. Talangerna vill tona ner rivaliteten men samtidigt finns det alltid en önskan om att vara bäst.

– Visst vill jag ju gärna vinna och komma före brorsan. Något som jag verkligen brinner för i år är championatet på Östersund. Jag leder just nu och jag har chansen att ta hem titeln. Visst skulle det betyda mycket att vinna och även att slå Magnus, säger Mats och berättar vidare:

– Jag leder även för tillfället på Solänget och kan faktiskt vinna championatet där också. Det är jämnt men jag ska göra allt jag kan.

V75 på Skellefteå – möts i alla lopp

Så sent som förra lördagen vann Magnus bronsdivisionens V75–final på Solvalla med amatören Catarina Norqvists From The Mine. Segern var värd 250 000 kronor.

Nu på lördag körs V75 på Skellefteå och de båda bröderna gör den 92 mil långa resan tur och retur från Östersund – för att duellera i samtliga avdelningar.

– Det känns jättekul att vara med i så många lopp och att möta brorsan i samtliga avdelningar inom V75. Det kan ju ha aldrig ha hänt tidigare. Vi har båda två ett par hästar som kan vara med långt fram, säger Magnus.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

Östersund

Solvalla

Hästar