Glenn: Bara glad att han springer igen

Strömbergs häst gör comeback – efter över ett års frånvaro • Startar minuter innan stormötet på Old Trafford: ”Måste vara dödstyst”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg deläger Tudor Kronos.

TRAV

Han har varit borta från tävlingsbanan i över ett år.

I kväll gör Glenn Strömbergs delägda häst Tudor Kronos comeback – som favorit på V86.

Samtidigt ska Strömberg kommentera Manchester United–Barcelona i Champions League.

– Det måste vara dödstyst så tittar jag på loppet i taxin på väg från arenan om jag inte lyckas få något nät, säger Strömberg till Trav365.


ANNONS: Jackpott 14 miljoner i kväll – här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladet-experternas V86-system. [Extern länk]


Det är dags för Champions League-kvartsfinaler och under tisdagen kommenterade Glenn Strömberg Tottenham–Manchester City och under onsdagen Manchester United mot Barcelona för Viasats räkning.

Bara åtta minuter (V86-loppet går 19.52 och CL-matchen startar 20.00 engelsk tid) innan stormötet på Old Trafford i kväll gör Glenn Strömbergs delägda häst, Tuder Kronos, comeback efter över ett års tävlingsfrånvaro. Det blir bråda minuter för expertkommentatorn inför avspark.

– Jag gör som jag brukar, lägger in snusen tio minuter innan, sedan får jag se om jag får något nät, det brukar vara väldigt svårt att få det på arenorna så nära inpå avspark, säger han och fortsätter:

– Om jag inte lyckas så får alla hålla tyst, ingen ska skriva om det. Det måste vara dödstyst så tittar jag på det i taxin på vägen tillbaka till hotellet efter matchen, det gör jag alltid, ha ha.

”Lite väl hårt betrodd...”

Trots frånvaron så blir Robert Bergh-tränade Tudor Kronos favorit på V86-spelet i den tredje avdelningen från spår elva.

– Det är en bra häst men blir lite väl hårt betrodd kan jag tycka, samtidigt har alltid ”Bergharn” hästarna i ordning när han tar ut dem. Han gjorde ett bra kvallopp och det såg bättre ut när det gick lite fortare, men det är klart att det finns lite ringrost, säger Glenn Strömberg.

– Alla vet att han har grym kapacitet men har haft problem på vägen. Jag går in i det här loppet och vill se honom trava väl, må väl och inte ha några skavanker efter loppet. Sedan vet både du och jag att han har kapacitet att vinna ett sådant här lopp. Jag är bara glad att han är med och springer igen, fortsätter han.

Hur har det här året varit utan tävlande?

– Det har varit lite tråkigt när det gäller det tävlingsmässiga, tidigare har vi haft turen att få vara med i många stora lopp med hästar som har haft chansen. I fjol var Tobin Kronos otroligt bra i aveln och var fullbokad och det verkar bli samma sak i år, vilket man kan glädja sig åt. Men jag är en tävlingsmänniska och vill se dem vinna och fajtas.

”Betyder jättemycket”

Glenn Strömberg är en otroligt stor trav-konsument. Och ägandet av travhästarna ger honom kontakt med Sverige.

– Travhästarna betyder jättemycket för mig. Det gör att jag har mycket kontakt med Sverige med mina vänner och polare som är med och deläger. Sedan tittar jag på väldigt mycket trav. Jag tror det är få som tittar mer på trav än vad jag gör, det blir fyra till fem timmar per dag.

Hur går det på spelet?

– Det går i perioder, ibland sitter allting och ibland känns det som man har all otur i världen, den perioden är jag inne i just nu, ha ha. I november-december satte jag några V75:or och V64:or, det small inte till ordentligt men tillräckligt för att jag ska ha gått plus fram till nu. Det är nog dags att det blir vinst snart igen, ha ha.

Vad är viktigast på onsdag: Att Tudor Kronos ser bra ut eller att du gör ett bra jobb i tv?

– Ha ha, travet är en hobbyverksamhet och för mitt jobb är jag inte så orolig, jag har ju gjort det här i ett par år nu. Däremot märker man att det är den roligaste delen av säsongen som kommer nu, det märks när man är på plats jämfört med ”lunken” i oktober-november.

V86 saxas mellan Åby och Solvalla i kväll med start klockan 20.30. Omgången kryddas med en jackpott på 14 miljoner kronor. Du följer Trav365:s liverapportering från klockan 19.30.


ANNONS: Jackpott 14 miljoner i kväll – här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladet-experternas V86-system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!