Nicklasson: ”Vi kör en rak dubbel i kväll”

Expertens DD-tips – tisdag 15 maj

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 15 maj.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 17.45

DD-1

Rankning: 2–8–3–9–7–1–5–4–6.

Kommentar: Tunt anmält i DD-loppen som mycket väl kan ända i två favoritsegrar, även om vi faktiskt hel­garderar DD-1 på V64-spelet. Men känslan är att Weekend Fun har toppchans och på en flerkupong är han en given spik. Han fick ge sig från ledningen senast men mötte då två topp­hästar. Inget fel på motståndet nu heller men några ­riktiga ­kanoner som senast hittar vi inte i startlistan. Dessutom bör ­Weekend Fun ha bra spetschans, även om han kanske är ännu bättre bakifrån.

Global Un Poco är nog bästa ­hästen, i ­alla fall den starkaste och den med bäst löpskalle – inte för att det är något fel på de andras utan för att Global Un Pocos är bättre än de flestas. Senast var han dock inte som bäst och det är ingen stor skräll för oss att han har vilat i två månader efter den starten. Frågan är hur hans form är nu. Vi vet i alla att spåret är kasst.

Southwind Hydro gör Sverigedebut och vi har svårt att bedöma om han är fågel eller fisk.

DD-2

Rankning: 6–9–4–8–5–7–1–2–3.

Kommentar: Beautiful Bacardi rusade runt på 12,5 full väg senast. Hennes enda minus är att hon verkar ha ­lite väl hett temperament, i övrigt är hon en ruggig springare. Så småningom måste man (läs: tränaren) försöka lugna ner henne, helst skulle han kanske vilja köra henne i rygg den här gången.

Å andra sidan brukar viljan att vinna lopp vara större och det talar för att hon får springa på den här ­gången också. När Beautiful Baccardi väl kommit till ledningen kan knappast någon hinna med henne och dessuton plocka ner henne förutsatt att hon är frisk.

Helloise Boko kommer att gynnas av det förmodat hårda tempot och spurta ner många. Leet Hanover är fortsatt svårbedömd men lär vara förbättrad den här gången jämfört med Sverigedebuten. 

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 2 Weekend Fun.

DD-2: 6 Beautiful Bacardi.

Vem tar spets?

DD-1: Eurythmic Sisu, Chapuy och Zack’s Zoomer är startsnabba men vi har Weekend Fun som spetsfavorit.

DD-2: Det är förvånade om någon vill ta emot Beautiful ­Bacardi i spetsstriden.

! Statistikvinnarna

DD-1: 2 Weekend Fun.

DD-2: 6 Beautiful Bacardi.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM