”Generalen” – spik eller inte?

TRAV

Warwick Rex var inte fräsch och därmed var förra veckans V75 förstörd.

Kalmar är det som arrangerar V75 den här veckan och det ser knepigare ut i dag än det gjorde förra veckan.

General du Lupin är återigen dunderstor favorit och jag hade svårt att bestämma mig för om det var en spik eller inte.

Motståndet är inte bättre än tidigare – frågan är om han är fräsch? Täta starter kanske inte är optimalt.

Avdelning 1

Favoriten

1 First Mack Grocer besegrade tuffare hästar än de han möter i dag, senast. Bland annat Ålarökarn som startade på tillägg. Håller han ledningen i dag blir det nog en repris.

Outsidern

Formen är aningen diffus på 5 Extreme Smile men att han duger på V75 visade han i höstas. Klarar förmodligen femtespåret bra.

Spetsbudet

1 First Mack Grocer tar nog ledningen om nu inte 4 Tropik Sund ställer till med besvär.

Korsdraget

4 Tropik Sund kanske kan hitta ner i rygg på favoriten och därmed skaffa sig ett bra utgångsläge inför upploppet. Han kämpar dock inte ihjäl sig.

Avdelning 2

Favoriten

5 Victor Cavallo gjorde ett bra lopp senast då han endast hade två bra hästar framför sig. Oprövad på distansen med det tror jag spelar mindre roll.

Outsidern

4 Hjärter Dam kommer mer och mer. I dag lär nog Erik ladda för ledningen men om hon räcker hela vägen vete katten.

Spetsbudet

Björn Goop laddar från innern med 1 Askhults Anna och väl i ledningen försvarar han den nog också – 5 Victor Cavallo utmanar.

Korsdraget

Det verkar på Jorma Kontio som om han tror på en bra chans med 8 Rite On Dirt. Löser det sig bara från start kan han nog skrälla.

Avdelning 3

Favoriten

Ingen tvekan om att 7 General Du Lupin återigen har en väldigt tilltalande uppgift framför sig. Distansen ett plus i dag men täta starter kan vara ett minus.

Outsidern

Kan verkligen 5 Hot Tub hålla undan för ”Generalen”? Tja, om nu inte favoriten fungerar till 100 procent så är nog Hot Tub så pass bra.

Spetsbudet

1 Johnny Walker Brew är snabbast men vill inte ha ledningen. 6 Lill Adolf kan öppna men det är bara 4 Hot Tub, förutom favoriten, som vill ha ledningen.

Korsdraget

När två träter så? 9 Lukas Lupin älskar inte distansen men skulle favoriten och Hot Tub duellera kan Lukas Lupin vara vinnaren.

Avdelning 4

Favoriten

4 Underberg har bara galopperat en gång i voltstart så fjärdespåret borde inte vara något problem. Från ledningen blir han svårslagen.

Outsidern

10 Palermo Mail har inte startat regelbundet på länge men såg fin ut i comebacken. Jag tror att han behöver fler lopp innan han vinner på V75.

Spetsbudet

Oavsett vem som spetsar inledningsvis så är det 4 Underberg som har ledningen efter högst 500 meter.

Korsdraget

Det kan vara dumt att hoppa över streck på Joakim Lövgrens häst 7 Selldahir S.G. Hans hästar går ruggigt bra för dagen.

Avdelning 5

Favoriten

Hultmans hästar går också bra, åtminstone de i Sverige. 4 Just About Enough kämpade sig till seger senast och lär få ge allt för att vinna i dag.

Outsidern

9 Lisa Rhode har inte behövt visa så mycket än men ändå gjort det hon ska – vinna. Björn Goop verkar väldigt positiv, det är inte likt honom. BRA chans alltså.

Spetsbudet

2 Dawn Cheval ser hetast ut i spetsjakten om nu inte 6 Stacy pinnar på från start.

Korsdraget

Peter Untersteiner är ruggig från springspår och om han tar ledningen med 6 Stacy, ja, då kanske han rent av vinner.

Avdelning 6

Favoriten

Det som inte fick/skulle hända senast hände, 6 Gift to Europe galopperade bort sig. Felfri vinner han förmodligen i dag.

Outsidern

1 Rado var jag tveksam till senast och jag fick rätt. Goop svarar av den anledningen inte spets i dag och då har han vinstchans.

Spetsbudet

1 Rado, 3 Inspector Godiva och 5 Doxology Movie är snabba och det är även favoriten som dessutom är mest angelägen.

Korsdraget

Om jag har tjatat om 5 Doxology Movie i två veckor så tänker jag inte ge mig i dag. Förra veckan fanns det krafter kvar när han galopperade, krafter som används i dag.

Avdelning 7

Favoriten

3 Ixias Winner har fördel mot 4 James Bond då han har spår innanför men det hjälper nog ändå inte, Bond spetsar och favoriten är i fara.

Outsidern

5 Peasant Gallant kördes perfekt av Kihlström senast och avgjorde en hård slutkamp på ett bra sätt. Har gått snabbt upp i klasserna.

Spetsbudet

Kan inte tänka mig annat än att 4 James Bond är den som spetsar.

Korsdraget

Just 4 James Bond tror jag kan avsluta veckans V75:a med att ta en spets och slut viktoria. Distansen är inget problem – han har vunnit över tre varv tidigare.

Challes bolags- och chanssystem

Challe Berglund