Anders vann sju miljoner på V75

TRAV

Anders Hellberg vet hur man vinner miljoner på trav.

På nyårsafton vann han 7,5 miljoner på V75.

– Det gäller att tro på sina egna idéer, säger han.

Nyårsafton för ett par år sedan kommer han aldrig att glömma. Champagnen låg på kylning och hummern var framplockad.

Det skulle bli dubbel anledning att fira vid tolvslaget.

– Jag kommer aldrig att glömma den dagen. Det kändes helt underbart och vinsten har förändrat mitt liv, säger Anders Hellberg.

– Jag minns att det var fruktansvärt nervöst inför sista avdelningen. Jag följde loppen via ATG-Live och skrek rejält när hästarna gick i mål.

Jokersystem

Anders hade spelat ett så kallat ”Jokersystem” (reducerat system utskrivet på åtta kuponger). Den totala insatsen var på 3 350 kronor och Anders var ensam om storvinsten.

– Den lördagen hade jag också ändrat systemet i sista minuten. Jag bytte spik i gulddivisionen och hade först tänkt gå emot favoriten General du Lupin. Jag skulle spika Born At Last men när General du Lupin blev struken tyckte jag att han blev för stor favorit.

– Därför tog jag fem hästar i det loppet och plockade med skrällen Nasdaq Boy. Istället spikade jag Lönshults Danne i den sjätte avdelningen och det var ett lyckokast.

Den 51-årige Visbybon har prickat in flera storvinster på trav. Det är ingen tillfällighet, enligt han själv.

Vad har du för hemligheter?

– Det gäller att vara påläst och tro på sina egna idéer. V75 är ett väldigt bra spel där man kan vinna mycket pengar. Jag spelar i princip bara det. Varje lördag sitter jag hela förmiddagen och följer sedan ATG-Live innan jag lämnar in. Det gäller att lämna så lite åt slumpen som möjligt.

Har du vunnit fler storvinster efteråt?

– Ja, jag vann 400 000 på V75 i april i år. Då bytte jag faktiskt också spik i sista stund. Det gäller att vara flexibel och avvakta värdefull information.

Vad har du gjort för vinstpengarna?

- Jag har betalat av alla lån och är skuldfri idag. När jag vann storvinsten bjöd jag hela familjen till Florida i 14 dagar.

Michael Carlsson/Minimedia