Här är tipsen till derbydagen på Jägersro

TRAV

I dag rids Svenskt Derby på Jägersro. Här är ranking och kommentarer från Sportbladets expert Martin Berg.

V65-1

Rankning: 9–4–3–1–5–2–8–7–6.

Kommentar: Meriterande seger i den senaste starten för Novasky. Formen ska vara på topp även om det blev en strykning senast. Möjligen är inte underlaget det optimala. Därför kostar vi på oss ett streck på en som verkar älska att springa på gruset (dirttracken). Nämligen Ellicat. Två segrar på två försök på det här underlaget. Formen ser också fin ut. Vi stänger loppet på det här låset.

V65-2

Rankning: 4–3–5–7–1–6–2.

Kommentar: För mig är Indian Pale den givna tipsettan här. Han är troligtvis mest gynnad av distansen. Visar också finfin form. Har dessutom esset Fredrik Johansson på ryggen. Bakom honom har vi två hästar som till och med har potential att bli mer betrodda. Jagodin och Farouge. De är väldigt jämna inbördes. Små marginaler avgör vem av dem som är längst fram i resultatlistan för dagen. Båda måste med på alla seriösa system. Dessa tre är tillräckligt för mitt system, men jag vill också varna för Django. Han var riktigt bra senast och rids av en duktig jockey.

V65-3

Rankning: 1–8–2–12–3–5–7–10–4–11.

Kommentar: Svårt och en heltäckning är inte helt fel. Om man inte är fräck. Jag nöjer mig med fyra streck. Det första till Latakia som verkligen står på tur för en fullträff. Bra nummer också. Western Prospect var bra senast, Fly to the Park är ett drag och Premier har formen.

V65-4

Rankning: 10–5–1–14–15–7–2–4–9–13–8–3–11–6–12.

Kommentar: Vi kostar på oss fem streck. Vinnaren är med.

V65-5

Rankning: 4–10–12–5–6–1–11–7–2–3–13–9–8.

Kommentar: Lita på att Lennart Reuterskiöld Jr sett till att ha Maxim’s i ordning för den här starten. Riktigt i ordning. I loppet senast visade han att formen var på väg. Hästen har kapacitet för att vinna. Nu har han också hittat rätt form och dessutom fått en fin ­utgångsposition. Jag singelstreckar. För er som vill gardera finns ett par intressanta motbud. Fujisan är riktigt het för dagen. Slog Emil senast. Han har förresten äntligen visat att han kan vara med och slåss. Var riktigt duktig bakom Fujisan senast. Completo var riktigt bra vid sprintersegern näst senast, men nu är det två månader sedan senaste starten. Formen?

V65-6

Rankning: 8–11–6–15–13–10–7–14–2–9–5–4–1–12–3

Kommentar: Svenska Derbyt är öppet på förhand. Min tipsetta heter Golden Metalimo. Han har siktats in på just det här loppet under lång tid. Imponerade väl inte riktigt i de första starterna för året men har kommit igång mer och mer. På slutet har han verkligen visat att formen finns där och dessutom att han behärskar distansen. Många väljer nog att strecka Points of View först. Visst ska han med då han kommer att vara betydligt vassare med det senaste ­loppet i kroppen. Men räcker det? Artie Bucco har gått bra i år. Näst senast, när han var trea i det danska Derbyt, hämmades han av strul med utrustningen.

Martin Berg