”Då stänger vi spelen...”

Publicerad:

Oddsuppdateringar under loppen är en fråga som berör och har diskuterats bland ATG:s kunder.

Nästa måndag, den 22 september, genomför ATG därför ett test under tävlingarna på Färjestad och Mantorp.

– Då stänger vi spelen till varje lopp när banspeakern säger ”30 sekunder till start”, säger ATGs totochef Eric Bolander, i ett pressmeddelande.

Under många år har ATG erbjudit sina kunder att spela fram till start av loppen på bana, hos ombud och via ATG.se. Det har varit uppskattat, men en följd av spelstopp vid start har lett till sena oddsuppdateringar i loppen vilket oroat kunderna, som undrat:

Varför det sker?

Är det någon som spelar efter start?

”Ingen spelar efter start”

Eric Bolander har lugnande svar på båda frågorna i ett pressmeddelande från spelbolaget:

– Oddsförändringar efter att loppet har startat är naturliga. Med möjlighet att spela ända fram till start i alla våra kanaler är det i dag tekniskt omöjligt att uppdatera informationen på alla plattformar utan att en viss fördröjning av oddsinformationen sker.

– Nej, det är ingen som spelar efter start. Vi har numera fyra kontrollfunktioner för stängning av spelet vid loppets start. Vi förstår dock att ändrade odds på storbildstavlan eller i mobilen mitt i ett lopp kan skapa irritation och väcka misstankar.

Testar måndag 22 september

Måndagen den 22 september genomför ATG därför en testkväll på Färjestad och Mantorp där syftet är att inga odds på banans resultattavlor, på ATG.se, i mobilen samt i livesändningen ska uppdateras efter att starten har gått. Detta sker genom att spelet stängs i samtliga lopp när banspeakern säger ”30 sekunder till start”.

– I samband med tävlingarna kommer vi också att fråga våra kunder, på såväl banan som på nätet, om deras upplevelser av testet. Resultatet blir sedan rådgivande för nästa steg, säger Eric Bolander.

Trav365

Publicerad: