Därför dröjer Berghs flytt

TRAV

Bygget drar ut på tiden – flytten skjuts fram ett par månader

Foto: Robert Bergh laddar upp inför V75 på hemmaplan.

I oktober i fjol meddelade Sveriges vinstrikaste travtränare att han lämnar Bergsåker för Åby – flytten skulle ske i april.

Nu skjuts Robert Berghs flytt fram ett par månader.

– Vi har problem att knyta ihop bygget, säger Robert Bergh till Sundsvalls Tidning.

Nyheten slog ned som en bomb i trav-Sverige i slutet på oktober i fjol då stortränaren Robert Bergh meddelade att han lämnar Sundsvall och Bergsåker för Åby och Göteborg.

Bergh hade köpt en stor travcamp i Göteborgsområdet och flytten var tänkt att ske i april.

Bygget på den nya anläggningen har dock dragit ut på tiden och nu skjuts flytten fram ett par månader.

”Drar ut på tiden”

– Vi har problem att knyta ihop bygget, byggnationen av storstallen drar ut på tiden. Det har varit lite förhandlingar och allt ska vara klart i slutet av juni eller början av juli, berättar Robert Bergh för Sundsvalls Tidning.

Att flyttlasset drar ut på tiden är dock inget som oroar supertränaren.

– Jag hade ändå inte tänkt att ta flytten precis runt maj då det ska vara högtryck i stallet, då vill man inte bara riva upp och flytta. Även om stallarna och allting hade varit färdigt i slutet av april hade vi väntat ett tag, så det här ställer inte till det något. Vi kör på för fullt här hemma tills allt är klart.

”Behövs två killar”

När flytten blev officiell meddelade Robert Berghs försteman, Jimmy Jonsson, att han inte flyttar med Sveriges vinstrikaste travstall från Sundsvall till Göteborg då han har familj i Sundsvall. Nyligen presenterades Preben Sövik och Kevin Svedlund som Jonssons ersättare, och för Sundsvalls tidning berättar Bergh varför Jonsson ersätts med två killar.

– I och med flytten till en större anläggning är det otroligt mycket jobb som ska göras och vi ska ha verksamhet både i Frankrike och USA, det behövs två killar för att ro ihop det, säger han.