Kaxiga passningen: ”Jag har bästa hästen”

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Mika Haapakangas
TRAV

Han har sprungit in 540 000 kronor – på fem starter.

I kväll jagar Vic de Luxe nya prispengar- och segrar på V86.

– Jag har bästa hästen, säger tränaren Mika Haapakangas.

Sexårige valacken Vic de Luxe har sprungit in 966 000 kronor hittills i sin tävlingskarriär, mer hälften av det har han tjänat på de fem senaste starterna.

På juldagen vann Vic de Luxe V75 på Umåker – och sedan har det bara fortsatt.

Ett par månader senare har Vic de Luxe vunnit ytterligare två V75-lopp, bland annat V75-finalen på Solvalla i mitten av februari.

I kväll jagar Mika Haapakangas stjärnhäst nya segrar och prispengar, och han gör det på V86.

”Inte möjligt att vinna”

Onsdagens V86-omgång avgörs på Solvalla och Bergsåker, och det är jackpott på spelformen med tolv miljoner kronor till en ensam vinnare. 2 Vic de Luxe (V86-7) är strax efter lunch under onsdagen ”bara” andrahandsfavorit i loppet, då Hanna Olofssons 9 Roger America får mer förtroende av spelarna.

– Men jag är jätteoptimistisk, jag tycker att jag har bästa hästen och jag tror på bra segerchans, säger Mika Haapakangas.

Vic de Luxe kommer från en tredjeplats i V75 på Solvalla.

– Jag tyckte att han gick bra då, det gick sakta första varvet och fort till slut och det var inte möjligt för honom att vinna det loppet. Han var precis lika bra som tidigare och han fortsätter att hålla sin fina form.

”Kan öppna snabbt”

Hur ser du på loppet i kväll?

– Han lottades till väldigt fint utgångsläge och han kan öppna väldigt snabbt från start om man vill, kusken Krister Söderholm bestämmer taktiken, men som sagt, vill han så kan min häst öppna väldigt snabbt.

Finns det några orosmoln på himmelen?

– Det skulle väl vara att Bergsåkers bana kan vara lite lös ibland, han gillar hårda banor bättre. Men, jag tror inte det ska vara några problem.

I samma lopp har du även 3 Make it Quick, kan den utmana stallkompisen?

– Nej, för dagen så slår han inte Vic de Luxe. Det är en bra häst Make it Quick, men han har inte hittat den rätta formen ännu och det är mer en sommarhäst, samtidigt som Vix de Luxe är mer en vinterhäst, säger Mika Haapakangas.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

V75