Hultman: ”Ska ju bli min nya karriär”

Reporter: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Hultman
Foto: Kanal 75
Stefan Hultman

Förre stjärntränaren och tv-profilen Stefan Hultman fortsätter att göra succé – som travspelare.

I onsdags spelade han in 496 000 kronor på V86.

– Det här ska ju bli min nya karriär är det tänkt, då gäller det att leverera, säger han.

Han har vunnit i stort sett det mesta som går att vinna som travtränare, med bland annat seger i Elitloppet och Prix d´Amérique som kronan på verket.

Efter sin sjukdom har Stefan Hultman fått sadla om till sport- och spelexpert, under en period i höstas i TV4, men nu i travets egen tv-kanal ATG Live.

Hultman gör också andelsspel till V86 och V75 på ATG Tillsammans och han har visat att han behärskar det också.

I mitten på februari spelade han in 300 000 kronor på V86 – och i onsdags var det dags igen.

Hultman spelade den här gången in 496 000 kronor, på samma spelform.

”Alltid upp till bevis”

– Jag tycker det är så kul när jag kan glädja folk, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Det blev ju jättebra med nästan en halv miljon kronor till flera andelsköpare och jag är så klart både jätteglad och jättenöjd, men vi hade potential i systemet till att vinna betydligt mer.

Hur såg systemet ut?

– Jag spikade Bryssel, Arsenal och Earn N´Burn, och sedan hade vi bland annat med Topgear i sista V86-avdelningen och den trodde jag skulle vinna 200 meter från mål och då förstod jag att utdelningen skulle dra iväg, men i sedvanlig stil dyker Örjan Kihlström upp sista biten, skrattar Hultman.

Vad har du fått för reaktioner efter vinsten?

– Massor, och det är jättekul. Det är massa som skrivit på Tillsammans-sidan, och sedan har jag fått ett par hundra likes och kommentarer på min Instagram. Det känns som folk tycker det är kul. Det är alltid så, när man var tränare så var man inte duktig bara för att man satt och körde i skogen, man är duktig när man vinner lopp. Det är samma nu, det spelar ingen roll hur mycket expert man leker, kvittot är när man lyckas och vinner, och det är alltid upp till bevis.

”Lär mig något nytt varje dag”

300 000 kronor in i februari, och nu 500 00 kronor in, det går bra för dig?

– Ja, men lika glad som jag blir när det går bra, lika självkritisk är jag när det inte går bra, och då tänker jag att nu får du skärpa dig Stefan. Det bästa jag vet är när jag kan glädja folk, jag gillar det verkligen och det är jättekul, säger Hultman och fortsätter:

– Jag har fått in några hyggliga vinster nu och det är bara att gnugga på, för mig är det en ny värld det här. Jag håller på och lär mig och jag börjar mer och mer tänka som en spelare och jag tycker själv det går bättre och bättre.

Har du med dig något i ditt spelande från din tid som travtränare?

– Jag tror min fördel är, eller det som jag drar nytta av, är att jag ser om de är i form eller inte, hästarna. Jag jobbade mycket så själv som travtränare eftersom jag aldrig körde loppen själv. Oftast slängde jag och Örjan Kihlström någon kommentar efter loppen, men vi hade aldrig några riktiga diskussioner om det, så ofta ville jag hem och se om loppen, hur såg det ut egentligen? Det bär jag med mig. Mitt dilemma som jag känt är att jag inte har tänkt som en spelare, och jag tycker själv att jag krånglat till det alldeles för mycket, och där är jag lite självkritisk. Men det försöker jag släppa nu, och inte ha några förutfattade meningar.

Det är som en ny värld säger du, hur är den världen?

– Det är ett helt nytt tänk, men samtidigt är jag ju en travnörd och det är hästar och trav som gäller, och det är inte många minuter som jag inte har ett program framför mig, eller som jag tittar på ATG Live. Men det gäller att sätta ihop systemen rätt också, och där har jag mycket kvar att lära. Jag försöker lyssna på folk som jag tycker är duktiga, hur dom tänker och sådär. Jag tror inte att jag är duktig bara för att jag vunnit några gånger, men jag försöker lära mig och jag lär mig något nytt varje dag. Det är spännande och det här ska ju bli min nya karriär är det tänkt, och då gäller det att leverera.

”Kunde man inte drömma om”

På lördag avgörs V75 i Norge och en formstark Stefan Hultman bjuder på sina bästa speltips.

– Jag tycker det är en lurig omgång, några lopp är riktigt svåra och jag tror V75-utdelningen kan dra iväg. En häst som jag tycker sett riktigt bra ut är 12 Code Bon (V75-5), den har varit hiskeligt bra. Liten brasklapp är att han dragit lite höger bak och jag vet inte hur han kommer greja sista kurvan, men den kan nog ge Björn Goops Farouk B.R. en match, säger Hultman och fortsätter:

– Sedan tror jag att 10 Sir Ratzeputz (V75-6) vinner, jag tror det blir körning mellan B.B.S. Sugarlight och Qucíck Fix och det kommer gynna Timo Nurmos häst och den spikar jag.

Hultman blickar som avslutning tillbaka några år, då han var väldigt sjuk.

– Det här kunde man inte drömma om när jag satt i soffan för ett par år sedan och inte kunde duscha, borsta tänderna, eller vara travtränare.

Publicerad: