Trav

Goop krävs på miljonbelopp

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Travstjärnan Björn Goops stall krävs på 1,8 miljoner kronor – av sina tidigare andelsägare.

Bland annat innefattar kravet skadade- och för dyra hästar.

– Vi tillbakavisar alla krav, vi bedömer de som grundlösa, säger advokat Staffan Uvabäck.

Det var under onsdagen som sajten Trottosport kom med uppgifterna om att Stall Goop krävs på 1,8 miljoner kronor – något som advokat Staffan Uvabäck, som företräder Stall Goop, också bekräftar.

Det var i slutet av juli som ett flerårigt andelskoncept i Björn Goops stall sprack – och flera hästar, som representerades av många hästägare, drastiskt flyttades.

Orsaken till detta ska vara olika uppfattningar kring fakturor, kommunikation och information när det gällde de olika hästarna.

Nu krävs Stall Goop på ersättning från var och en av ägarkonstellationerna, genom andelskonceptets ansvariga Linn Andersson.

”Hittar ingen grund”

– Jag kan bekräfta att jag fått i uppdrag av Stall Goop AB att företräda dom i en tvist mot Linn Andersson personligen, och fem andelsbolag, som riktat skriftliga krav till Stall Goop. Totalt är det 1,8 miljoner kronor, där 600 000 kronor är någon form, av i mitt tycke, eget arbete som Linn Andersson vill ha betalt för själv, säger Staffan Uvabäck och fortsätter:

– De här kraven kommer så klart att bestridas, jag anser inte att det finns någon grund för de här kraven, olika för varje andelsägarbolag, för de underlag som jag fått av Goops, som de har fått av Linn Andersson. Jag hittar ingen grund för att något ska vara rimligt.

Vad innefattar kravet?

– Man skulle kort kunna ange att de stora bitarna är att man dels påstår att det finns någon form av uppsägningstid, som vi tillbakavisar, och att hästarna köpts in för för dyra inköpspriser, som vi tillbakavisar, och att vissa av de här hästarna ska ha skadats under tiden de varit i Björn Goops träning, och att han är skadeståndsansvarig för detta. Det är de här tre delarna som totalt blir det belopp på 1,8 miljoner kronor.

”Kommer bestrida det här fullt ut”

Vad är din kommentar till det här?

– Det material som än så länge är framtaget, ger ingen grund eller substans för dessa krav. Det ska jag skicka till Linn Andersson, för bolagets räkning, i nästa vecka. Jag har gått igenom det här noggrant vad hon skrivit till Goops, där hon preciserat kostnaderna, och av de underlaget finns det inte något krav som har någon substans i dagsläget. Det underlag som jag har i dag, som är omfattande, är min och Goops uppfattning att det inte finns någon grund till det här.

Vad händer nu?

– Vi kommer att bestrida det här fullt ut, och antingen får de skicka nytt underlag, eller att de väljer att ange stämningsansökan för hela beloppet, eller delar av det, eller att de väljer att inte gå vidare – för det får dom avgöra. Går de vidare är det stämningsansökan som är aktuell, och även om de skulle göra det så dröjer det några månader innan det händer något från domstolen, säger Staffan Uvabäck och avslutar:

– Vi får avvakta och se hur de väljer att hantera detta, men vi tillbakavisar alla krav, vi bedömer de som grundlösa.

”Inte via media”

Linn Andersson, företrädare för andelshästarna, och före detta andelsansvarig hos Stall Goop, säger följande till Trav365:

– Som jag har sagt hela dagen, jag har från dag ett valt att inte kommentera några detaljer kring det här.

Har du någon kommentar på att Staffan Uvabäck säger att kraven är grundlösa?

– Nej, jag har hela tiden, från dag ett, fört all kommunikation kring det här med Goop, och inte via media.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!