Trav

Wangle: ”Jag vill se hästen i Frankrike”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Wow!

Snacka om superinsats.

Digital Archive gjorde V86-kvällen – nu vill jag se honom i Frankrike.

Vad säger du, Malmrot?

Ovädret som tog sig in över Sverige ställde till med problem även på travbanan – både i Sundsvall och på Solvalla utanför Stockholm.

Kraftigt snöfall gjorde det extremt krävande för hästarna.

V86, som brukar vara ofantligt svårt, blev en "baggis" för många spelare.

8 RAKA FAVORITER! Jag förstår ingenting.

Men det var enkelt att utse omgångens prestation – och avslag.

Här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången.

Betyg: 5 av 5 plus

Digital Archive

Kommentar: Vad var det där för kross egentligen? Jag visste att hästen var bra, men det här var väl i särklass hans bästa lopp i karriären? Insatsen gav mig gåshud! Det var imponerande och se och Bergh verkar verkligen fått ordning på den här talangen som alltid varit lovande men inte funkat fullt ut. Nu har TV4-experten Anders Malmrot mycket roligt att se fram emot, tror jag!

Betyg: 4 av 5 plus

Janne Norberg

Kommentar: Häftigt att se att 72-årigen fortsätter att vinna lopp och han kör på ett imponerande sätt. Janne Norberg fick förtroendet med Bergs hästar och svarade för två starka prestationer. Han får snurr på hästarna och kör alltid offensivt vilket jag är mycket svag för. Det är bara buga och bocka, Janne!

Betyg: 3 av 5 plus

Angel Rain

Kommentar: Jäklar vilken insats! Återigen från en Bergh-tränad häst. Ulf Eriksson tvingades lämna 30 meter mot konkurrenter då han fick backa sig loss. Ska normalt sett inte gå att vinna med det upplägget och lopp.

Betyg: 2 av 5 plus

Han Herred

Kommentar: Äntligen fick den här fina hästen vinna lopp igen, men det var med nöd och näppe som Haugstad fick luckan 100 kvar. Hästen värmde återigen strålande och det märks på Stig H Johansson att han gillar den här hästen. Jag tror vi får se den Han Herred vinna många lopp under 2017.  Även eloge till Stig H Johansson som tog tre segrar på V86.

Betyg: 1 av 5 plus

Oskar Kylin-Blom

Kommentar: Att hitta ledningen från bricka 12 bakom bilen är det inte många kuskar som gör, men det var exakt det som talangen gjorde bakom Blås Undan. Han avgjorde loppet i det skedet och Oskar kör med en otroligt stor pondus för dagen. En ny favorit!

Favoritparad

Kommentar: Snöoväder, storm och på förhand öppna lopp. Då blev det ÅTTA raka favoriter i jackpottomgången där 14 miljoner låg i potten till en ensam vinnare. Dubbeljackpott på 7 och 6 rätt och endast 435 kronor på 8 rätt. Usch!

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!