Trav

Tv-profilen: ”Det var otroligt häftigt”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Patric Skoglund tog helikopter - till V75-banan: ”Trodde han skämtade”

Leksand - Sundsvall i heliktoper – för att se sin häst tävla på V75.

Det var verklighet för TV4-profilen Patric Skoglund i helgen.

– Det var otroligt häftigt, säger han till Trav365.

I lördags var det stor travfest på Bergsåkers travbana utanför Sundsvall. Förutom fina V75-tävlingar kryddades dagen med miljonloppet Sundsvall Open Trot.

Av de 14 732 personer som besökte travbanan i lördags stod TV4-profilen Patric Skoglund, med sällskap, för den mest maffiga entrén.

Skoglund, som även hade starthäst inom V75, tog helt sonika helikopter från hemmet i Leksand – till Sundsvalls travoval.

Och landade mitt på innerplan.

– Jag skulle dit för att kolla på starthästen Perfect King, jag var ledig och en kompis frågade om vi skulle åka. Han har en helikopter och sa att vi kunde ta den, jag trodde han skämtade, men han var fullt allvarlig. Vi fick landningstillstånd av cheferna där på Bergsåker, det var jättehäftigt, det händer nog inte så många gånger till i livet, så det var lika bra att passa på.

”Härliga perspektiv”

Turen från Leksand norrut tog runt två timmar. Då hann sällskapet med att gå ner och tanka i Söderhamn.

– Det gick jäkligt smidigt, säger Skoglund till Trav365.

När helikoptern skulle landa på travbanan vid lunchtid fick de först se till att ingen häst var ute och värmde upp på banan.

– När det var grönt gick vi ner och så fick helikoptern stå där över natten. Det var otroligt häftigt att landa på Bergsåker. Man får så härliga perspektiv på allt när man flyger på 300 meters höjd, när man ser det ovanifrån. Det var läckert! Nu blir det helikopter alla lördag, säger profilen och skrattar.

”Galopperade bort segern”

Allt gick alltså som räls för Skoglund. Allt utom för starthästen Perfect King i V75-1. Han galopperade nämligen under kraftig frammarsch.

– Allt var så himla bra, vi hade tur med vädret, jag fick åka helikopter upp, det var nästan så man räknat in seger på förhand, när det var så mycket som stämde. Men så galopperade hästen bort segern. Kihlström hade tussarna kvar och mycket krafter kvar. Förmodligen var det segern som rök där. Samtidigt vet vi att vi har en häst som duger bra i klassen, det hade varit värre om han gjorde en dålig prestation.

Med som delägare på Perfect King är bland andra tv-kollegorna Peter Henriksson, Anders Malmrot och Patrik Fernlund.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!