”Han var mållös, tacka fan för det”

TRAV

BETYGEN efter lördagens V75 De 5 bästa prestationerna – och den sämsta

1 av 5 | Foto: Erik Pettersson.

Två utomjordiska spurter.

Två rekord.

Vi fick se helgalen travsport på Halmstadtravet under lördagen.

Halmstadtravets Sprintermästar-meeting är ett maffigt arrangemang som lockar storpublik år efter år.

I år var inget undantag och redan i torsdags bjöds det på storslagen sport.

Men när vi summerar helgen var det inget mot lördagens prestationer.

✓ V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta

➕➕➕➕➕

Vem: 4 Ringostarr Treb (V75-6)

Kommentar: Det ska inte gå, men det gjorde det. Ringostarr Treb galopperade alltså rejält kort efter start, men reparerade det, kom tillbaka, och vann till synes enkelt på nytt svenskt rekord, 1.10,5 över 2 140 meter.

En insats man inte kan ta in, för något så otroligt har jag knappt sett.

Kusken Wim Paal var mållös, tacka fan för det...

➕➕➕➕

Vem: 6 Caddie Lisieux (V75-3)

Kommentar: Under 2017 kunde man googla på stolpe ut, så kom en bild på Caddie Lisieux upp. Kryddat, så klart, men lite så var det. Hon galopperade och hade sig och fick aldrig sätta pricken över i:et. Under lördagen kom den ”pricken”. Stjärnstoet låg sist hela vägen, men via makalösa sista 500 metrar, så kunde hon spurtvinna Storsprintern. Kusken Kenneth Haugstads segergest, trots att det var stenhårt i mål, var nog värd hela entrépengen och mer därtill för publiken. Bra show, mer sånt!

➕➕➕

Vem: 5 Nobel Amok (V75-7)

Kommentar: I en ”normal” V75-omgång hade han ju nosat på fem plus. Nu får Robert Berghs förvandlingsnummer nöja sig så här. Som han ser ut för dagen, magnifikt. Han joggade 1.11,4 och vann lätt.

Hur långt det räcker? Klyschan: The sky is the limit.

➕➕

Vem: 3 Tjacko Zaz (V75-2)

Kommentar: Efter två raka galopper fick Nurmos Elitloppsdeltagare visa var skåpet skulle stå igen. Okörd på 1.10,1. Det här blir ett härligt tillskott i eliten. Det trodde jag aldrig att jag skulle skriva, om den hästen. Kul!

Vem: Halmstads banmästare Jörgen och Håkan Johansson

Kommentar: Regnet öste ner över Halmstadtravet natten till lördag och på morgonen tävlingsdagen. Men trots det fixar alltså Sveriges i särklass bästa banskötare en total toppbana. Hatten av, som så många gånger förr, för bröderna.

Vem: 1 Handsome Pelle (V75-5)

Kommentar: Det var amerikansk bajk, barfota och hela tjoflängen på – och påställt från stallet. Men när det skulle avgöras stod den knappa V75-favoriten för en tämligen slät figur. Nya tag!