Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 9–8–6–7–4–2–5–1–3.

Kommentar: Go on Pale hade varit borta nästan tre månader innan comebacken men hann knappt gå i mål innan han stod med i startlistan igen. Vi är inte så förtjusta i att hästar startar vecka-vecka när de haft ett uppehåll innan men ­tycker att det här gänget är så pass enkelt, framför allt är det ju ett ­litet fält som Go on Pale har att runda, att vi tycker att han är mer eller mindre skyldig att runda allt.

V65-2

Rankning: 7–6–2–1–5–4–3.

Kommentar: Om ni ska välja bara en dag denna vecka som ni ägnar åt annat än trav, typ gå på teater eller bio, äta en god middag ute eller … ja, vad som helst, då är det här kvällen att välja. För Jägersro V65-omgång är verkligen inte mycket att hänga i granen. V65-2 är en sorglig historia. Saint Rose är inte helt att lita på och har heller inte varit på topp i de senaste starterna men får ändå tipset eftersom hon trots allt var rätt fin vid seger på aktuell distans i slutet av november i fjol. Louise Lucky Brick är nyttig. Det här är ett lämpligt gäng att bärga en seger i.

V65-3

Rankning: 7–6–2–1–5–4–3.

Kommentar: Sju hästar i startlistan. Fyra från Kari Lähde­korpis stall. Travtävlingar? Rafting Meslois har provat lyckan i Frankrike, dock utan just lycka. Formen är diffus men motståndet imponerar inte. Vid senaste segern i Sverige, hans senaste start på hemmaplan, var han duktig. Nino Coger var sämre senast, risk för nedåtform. Är han som han varit i starterna före det har han dock vettig chans. Utah Hornline vinner inte så ofta men formen verkar bra och kanske är det dags nu? Fool’s Gold vek sig senast och var verkligen ingen attraktion. Ändå vågar vi inte såga honom helt eftersom loppet som sagt håller väldigt låg klass. Vanmaker Limburgia har varit ifrån en tid. Duger ändå?

V65-4

Rankning: 1–2–12–3–8–9–10–4–5–6–7–11.

Kommentar: Kolla hästarnas fem senaste starter. Till­sammans har deltagarna plockat två segrar på de 60 senaste starterna. Vid 42 av dessa 60 starter har hästarna antingen slutat oplacerade eller blivit diskade. Kommentarer överflödiga. Vi tror på Diesel Dee som frontade senast men som fick ge sig. Borde ha bra chans att leda runt om nu i stället.

V65-5

Rankning: 1–2–10–7–6–5–4–3–8–9–11–12.

Kommentar: Tänk om talangfulle Bolgheri är i ordning efter sin långa vila? I så fall är det bara läget emot, för det kan bli en fälla. Vi ställer oss tvek­samma till att han är snabb nog att hålla ledningen. ­Pippin håller sin fina form, vi tror att han klarar det luriga andra­spåret. Odin Toft har formen på topp. Blir det bra tempo på loppet kommer han in i matchen.

V65-6

Rankning: 6–10–1–2–9–12–11–3–7–5–4–8.

Kommentar: Nesmil Hanover har finfin form, det är över huvud taget en rätt så klassig herre. Det här är långt ifrån hans optimala uppgift känns det som, kort distans är nog inte riktigt hans likör. På sin höga kapacitet har han ändå bra chans att reda ut. No Fear ­Elkär har matchats flitigt i år men har lyst av form även om segrarna uteblivit – vilket de gjort under en lång tid för den här tidigare rätt så segervane herren. Med lite flyt under resans gång kan det vara dags nu. Jullex Dante var bitvis rätt så bra som treåring i fjol men har inte riktigt tänt till ännu i år.