Seger för Rix-gänget – vann 40 000 kronor

TRAV

Efter förlusten av topphästen Gitano i Rixallsvenskan är de en samling vinnare igen.

Reservhästen Space Hoss ordnade på måndagen första segern för nybildade Stall Tre Hjärtan.

Foto: Ägargänget bakom Gitano efter en seger under fjolåret.

Stall Hallands Gitano slutade tvåa i fjolårets Rixallsvenskan.

401 av de uppåt 1000 delägarna var beredda att gå mycket långt för att behålla sin stjärna. Men inte ens två miljoner kronor räckte för att ropa in Gitano på den avslutande auktionen...

En reservplan sattes ihop. Halmstadproffset Stefan Persson fick med sig 270 personer ur det gamla gänget på en ny häst och i hösts köptes Space Hoss, en sjuårig valack, in till den nya stallkonstellationen Stall Tre Hjärtan.

Under måndagskvällen - i den fjärde starten för gänget - kom den första segern för Space Hoss. I regnet på hemmabanan i Halmstad tjänade valacken 40 000 kronor på ett bräde.

Mångas favorit

Vinnarcirkeln var fylld av folk efter segern i V65:ans första avdelning. Space Hoss var storfavorit i loppet och vann också mycket enkelt.

– Det var mycket folk här och tittade på honom i dag och det var roligt att han fick en seger nu, för det har de längtat efter många av de här ägarna. Jag var lite inne på att han var klart bästa hästen i loppet och det gällde bara att inte göra allt för mycket misstag, sade tränaren Stefan Persson efter loppet.

Förutom Space Hoss äger Stall Tre Hjärtan även treåringen Good Lane.

Mikael Wikner /Kanal 75