Sportbladets V75-tips

V75-1

TRAV

Loppet

Roligt lopp där vi lät lägena avgöra vårt val av antal streck.

Tipsettan

Velten Ovambo hade inget flyt i lördags men avslutade snabbt i pigg stil från köplats över upploppet. Han ser ut att vara under rask utveckling.

Motbuden

Carlito Brigante blir inte lätt att slå om han håller ledningen och får vara i fred, vi bedömer chanserna att detta ska kunna ske som goda. I övrigt har nästan alla chansen beroende på positioner.

Skrällbudet

Quicksilver drar nog inte så många streck.

Spetsbudet

Dellvann är det stora hotet, kanske rentav favorit, mot Carlito Brigante i spetsstriden. Även Velten Ovambo kan öppna fort men borde få svårt att ta en längd på Carlito. Däremot kanske han kan få överta ifall Dellvann skulle ta ledningen.

! Statistik­vinnaren

Ed You.

V75-2

Loppet

Vi garderar för ovanlighetens skull Hallsta Lotus.

Tipsettan

Nio gånger av tio spikar vi Hallsta Lotus mot sådant här motstånd, det här torde alltså vara den tionde gången. Vi var ändå länge inne på att spika Hallsta Lotus, för att han helt enkelt är bäst. Men vi har loppet mot Myllarfaks 12 september på näthinnan, då var Hallsta Lotus chanslös mot Myllarfaks. Vi tror att Hallsta Lotus är bättre nu men så är det ju det här med spåren. Myllarfaks trivs ypperligt i ledningen och Hallsta Lotus måste vara helt på topp för att plocka ner sin antagonist den tunga vägen.

Motbuden

Myllarfaks var inblandad i ett olyckstillbud i ett lopp i Finland nyligen men startar här vilket ju lär innebära att han gått omärkt ur det äventyret. Han är klar spetsfavorit, borde kunna åtminstone en låg 1.21-tid. Får han bara vara ifred där framme under en bit av loppet kan det bli svårt att plocka längder på honom.

Skrällbudet

Vi finner ingen anledning att strecka fler än två hästar men ska man ha fler är det förstås i första hand Stamping som förtjänar ett streck.

Spetsbudet

Myllarfaks.

! Statistik­vinnaren

Hallsta Lotus.

V75-3

Loppet

Jätteroligt guldlopp med en oviss spetsstrid som präglar hela loppet.

Tipsettan

Alvena Pele har bra chans att ta en längd på Iceland i starten, vi tror i alla fall det. Väl i ledningen är han mycket svårslagen.

Motbuden

Iceland har formen på topp. Normalt sett är innerspår perfekt för honom men med så här många startsnabba hästar utvändigt om sig kan spåret bli en fälla. Från sjundespår borde Sanity få svårt att vinna mot mer meriterat motstånd än han någonsin mött. Men herregud vad bra han är, Sanity. Vi vågar inte chansa bort honom.

Skrällbudet

Marshland lider av ständig underskattning från spelarkåren. Den här gången kanske det är rätt med tanke på att han vilat. Kapaciteten finns dock.

Spetsbudet

Excallibur är en av de startsnabbaste hästar vi har sett men frågan är om han laddas för fullt

eller bara laddas för position? Efter mycket

betänketid tror vi på bra spetschans för Alvena Pele som därmed är ett spikförslag.

! Statistik­vinnaren

Reven d’Amour.

V75-4

Loppet

Ett väldigt lågklassigt lopp i en i övrigt bra omgång. Bara läget emot för vår tipsetta?

Tipsettan

Hade det inte varit för att Nettles ­dragit ett åttondespår som innebär att han, om kuskarna bara är ­lite skickliga, kan bli fast hade vi ­spikat ­honom utan prut. ­Insatsen förra fredagen gav mersmak.

Motbuden

Jewel Face på form och spetsläge. Agobra Peter Pan är kapacitetsmässigt en av få som i loppet som gör att man kan se honom klättra genom klasserna.

Skrällbudet

Lineup du Jape mötte hårdare hästar senast. Woody Bisa kan hamna på vingel, bra nog annars.

Spetsbudet

Ganska orutinerade hästar i lägsta rikstotoklassen, om det inte döljer sig någon som kan öppna bättre än vi sett bör det stå mellan Jewel Face (fördel tack vare spåret) och Elle Fabulous.

! Statistik­vinnaren

Nettles.

V75-5

Loppet

Vi spikar i ett lopp där det, när strecklistan är klar, kommer att finnas flera roliga skrällar.

Tipsettan

Toppform och bra kusk på Quantum Starling.

Motbuden

I första hand Cruise Speed och Zezza H.

Skrällbudet

Oooh … flera, nr 11?

Spetsbudet

Öppen spetsstrid. Vår spik är svårbedömt startsnabb.

! Statistik­vinnaren

Elora Hanover.

V75-6

Loppet

Öppet men inte lika lurigt som många av de andra loppen. Åke Svanstedt kan sitta på (läs: bakom) lösningen.

Tipsettan

Ågårds Ludde har bara en seger på sju starter men ­siffrorna ljuger: han har varit bättre än så men inte haft det rätta ­flytet. Trots sjundespåret bakom bilen tror vi en hel del på honom, han kliver iväg bra men tål även att göra grovjobbet.

Motbuden

Jasper Lane har varit grymt bra. Toppform ­eller hans normala standard? Vi vågar inte rata ­honom trots spåret.

Skrällbudet

En som vi inte har råd men som kan vara kul för de riktiga skrälletarna är Brianson.

Spetsbudet

Victory Hill är snabbast ut men släpper till den som är snabbast fram av duon Ågårds Ludde och Jasper Lane.

! Statistik­vinnaren

Kamikaze Comery.

V75-7

Loppet

Ytterst få som inte har en berättigad plats på lappen, hygglig rens på de flesta – ingen naturlig favorit.

Tipsettan

Ågårds Lars ­hade varit ifrån lite inför senast och borde gå framåt med det loppet i kroppen. Han kan öppna bra även från ett snävt spår.

Motbuden

Cayenne Käbb spurtade vasst senast. Spets eller rygg ledaren troliga positioner nu. Helge Palema avslutade bra bakom Saston senast. Perfekt läge. Bella Hammering är urstark och detsamma gäller för Ypsilon Boko (fel läge dock), Pitch Command och Lexus Lavec.

Skrällbudet

Glöm inte bort Francais du Gull.

Spetsbudet

Någon av Svanstedts hästar, Helge Palema och Ågårds Lars, tror vi på (med fördel den senare), eftersom Cayenne Käbb säkert kan tänka sig att släppa om han når ledningen.

! Statistik­vinnaren

Ågårds Lars.

Per Nicklasson