Ägarna om stjärnan: ”Är som en ny häst”

TRAV

Tamla Celeber vann storloppet i Hamburg och 700 000 kronor.

Enligt ägarna har hästen varit som ny i de senaste två starterna.

Hemligheten bakom förvandlingen: Ny utrustning.

Superstoet Tamla Celeber fick en storloppsseger under söndagen då hästen vann Grosser Preis von Deutschland i Hamburg.

För kretsen kring stoet var det en revansch efter starten i Derbyt då hästen blev påkörd och var nära att gå omkull i loppet.

I söndags stämde dock allt perfekt då Tamla Celeber och Örjan Kihlström vann storloppet från dödens. Förstapris i loppet var 700 000 kronor.

– Det var en bra tillfredställelse. Äntligen var det vår tur igen. Det har gått ett par lopp som vi inte har vunnit. Det ska inte vara så med Tamla Celeber, säger tränaren Roger Walmann i Vinnare V65 i TV4.

”Som en ny häst”

Efter loppet hyllade en av ägarna, Marcus Lindgren från Stall Courant, hästen på sin twitter.

– Tamla har varit varit som en ny häst vid de två senaste starterna - sååå grymt läckert, skriver han.

Ny utrustning

En av anledningarna kan vara utrustningsändring. I de senaste två starterna har tränaren Roger Walmann testat ett  ”can 't see back huvudlag” på hästen.

Enligt tränaren har han märkt skillnad.

– Sist tyckte jag det men i dag tyckte jag inte det. Jag tycker inte att hon var lika friskt på det som på Solvalla. Men hon kan ha en lång resa i benen också. I dag vann hon och det gjorde hon inte senast, säger han i Vinnare V65 i TV4.

Att hästen fick vinna efter incidenten i Derbyt kändes bra.

– Det är väldigt skönt. Det är inte bara ett kvitto att det inte har hänt något, utan att vi gjorde rätt som satsade i Derbyt. Vi vet hur det gick, vi hade hästen till det om det hade klaffat bättre. Det fick vi bevis på den här gången, hon gick ett bra lopp i dödens, säger han i programmet.

Även delägaren Magnus Rundgren från Stall Courant menar att det nya huvudlaget har gjort skillnad.

– Vi sa det allihopa. Det var verkligen så att hon har svarat bra på utrustningen. Det var ytterligare en pusselbit. Sedan är det stort att vara med och vinna mot hingstarna. Med det här huvudlaget kan hon inte se bakåt. Det var ett bra drag av Roger att testa det här.

Nu ska kretsen kring hästen bestämma om det blir vila eller fler starter.

– Inget är bestämt ännu, vi ska bestämma mer i veckan. Vi får se hur hon tar det här loppet. Det finns flera stora lopp i Frankrike, men det kanske är för tidigt att starta där. Men någon gång vore det kul att testa i Frankrike, säger Magnus Rundgren.