Här utklassar han Maharajah på V75

TRAV

Maharajah svek som storfavorit på V75 – igen.

Den här gången förlorade han mot stallkamraten Yellow Eden som spurtade till en överlägsen seger.

– Maharajah såg fin ut, det är viktigast, sa en nöjd Stefan Hultman efter loppet.

För två veckor sedan gjorde Maharajah comeback efter flera månaders vila och spelades till jättefavorit på Åbytravet. Det slutade med fiasko. Hästen galopperade två gånger och efter loppet var Stefan Hultman bekymrad över hästens beteende.

Under lördagen var hästen tillbaka på tävlingsbanan då han återigen startade som jättefavorit, den här gången på Jägersros travbana i Malmö. Trots galopperna i starten innan trodde spelarkollektivet hårt på hästen trots skarpt motstånd. Kusken Örjan Kihlström tog en lugn start med sin häst för att undvika galopp och Maharajah travade hela loppet igenom.

Men det räckte ändå inte.

Maharajah var slagen mitt på upploppet efter ett lopp utvändigt om ledaren och gick i mål som fyra – trött och med mjölksyra. Vann loppet gjorde istället Maharajah stallkamrat, Yellow Eden, som spurtade till en överlägsen seger tillsammans med Jörgen Sjunnesson. Jägersrokusken gav sin häst ett perfekt lopp och kunde via en snabb spurt avgöra enkelt till kuskens stora glädje. När mållinjen passerades bjöd Sjunnesson på en rejäl segergest.

– Känslomässigt är det stort, att vinna det här loppet på hemmaplan, sa Jörgen Sjunnesson efter segern.

Nöjda – trots fjärdeplatsen

Trots Maharajah andra raka förlust var Hultman och Kihlström nöjda med sin häst.

– Han såg i alla fall fin ut, det är det viktigaste för mig. Det var kul att Yellow Eden vann. Det här var kanon, sa Stefan Hultman..

– Det fattas lite spänst i honom, men det var klart bättre än senast och det kommer bli bättre och bättre. Han är långt ifrån toppform och möter elithästar, man kan inte räkna med att han bara ska gå ut och vinna, sa Örjan Kihlström.

Yellow Eden vann på 1.13,2 och tjänade 500 000 kronor. Tvåa slutade Torvald Palema och trea kom Classic Grand Cru.