Så vann far och son 10 miljoner

TRAV

Satsade 100 kronor var och vann drömvinsten på V75

Foto: Kenneth Hultberg med sin pappa Jan. Med på bilden är hunden Gilbert som är Kenneths turhund. Under de år han har haft hunden har han vunnit: en rak dubbel 90x pengarna, en resa till sydafrika när han köpte ett par skor på Stadium, storvinsten på V75 och yttligare en vinst på V75, 6 rätt som gav 18500 kronor.

Jan och sonen Kenneth satsade varsin hundralapp på V75.

Jättevinsten på 10,6 miljoner kronor förändrade deras liv.

– Det är skönt att vara miljonär. Man kan göra vad som helst och köpa det man vill, säger Kenneth Hultberg från Norrköping.

Man behöver inte spela för stora pengar för att vinna miljoner på V75.

Det är far och son Hultberg ett bevis på. De har spelat tillsammans i drygt sju år – varje lördag tippar de för en hundralapp var och de turas om att göra systemen.

En augustilördag förra året kom att förändra tillvaron för dem båda. I den mycket svåra V75-omgången på Solvalla var det bara två system som prickade in alla rätt. Ett av dem var inlämnat på Coop Forum i Norrköping av Jan och Kenneth Hultberg. För en insats av 192 kronor fick de dela på 10,6 miljoner kronor.

– Det var fantastiskt och är fortfarande lite overkligt. Även om man påminns om det ganska ofta. Framförallt när man märker hur mycket pengar man har på banken i olika fonder och aktier. Det är en väldig trygghet, säger Kenneth Hultberg.

Han följde dramatiken på tv:n och när skrällen Youpie (som var hans spik) spurtade till seger i sista loppet var han i chocktillstånd.

– Jag höll min fru i mina armar och bara skrek. Sedan började vi gråta. Det är klart att vi hade världens bonnflyt. Alla skrällar jag ­hade tagit ut gick in.

Nya bilar och Thailandsresa

Kenneth jobbar på ett matvarulager i Norrköping och pappa Jan är pensionär. Efter drömvinsten har de kunnat unna sig saker som de inte varit i närheten av tidi­gare.

– Vi har köpt varsin ny fin bil. Pappa köpte en Mitsubishi Outback och jag en BMW Touring Combi. Min bil kostade en halv miljon och att köpa sådana bilar har varit en ouppnålig dröm tidigare. Vi har även byggt ett garage på gården för 250 000 kronor.

– Vidare har vi löst halva villalånet och sänkt våra månadskostnader. Och förra julhelgen bjöd jag min familj och släkt på en resa till Thailand, vi var 15 personer som åkte och det var underbart. Sedan har vi även varit och tittat på flera olika sommarställen i skärgården, att köpa ett hus där är en dröm som vi har haft i många år, nu kan vi förverkliga den om vi vill.

Vill vara som vanligt

Kenneth Hultberg betonar att han inte vill uppfattas som skrytsam. Han vill hålla en låg profil och stå med båda fötterna på jorden. Trots alla miljoner försöker han att leva som vanligt.

– Jag vill vara den vanliga kille som jag alltid har varit. Men visst är det skönt att kunna unna sig lite­ vardagslyx om man vill. Man behöver inte tänka på vad saker kostar på samma sätt som tidigare. Vi har börjat åka till fjällen till exempel, det hade vi inte råd med tidigare. Jag tycker att man ska se till att unna sig saker och inte bara sitta på pengarna.

”Dagens drag av Challe”

Kenneth Hultberg är mycket travintresserad och följer hästarna dagligen. På det vinnande systemet hade han tagit ut tre spikar. Han säger att man måste vara fräck när man spelar för 200 kronor.

– Jag har fått mycket skäll genom åren av folk som tyckt att jag har tippat konstigt. Men jag har inte varit ute efter att vinna 3 000 kronor. Om man ska försöka vinna stora pengar så måste man chansa lite.

– Spelar man för 200 kronor behöver man inte vara rädd att förlora de pengarna. Då är det mycket lättare att vara lite fräck och

göra något oväntat. Kanske plocka bort några favoriter och spika en mindre betrodd häst. Spelar man däremot stora system så törs man inte spela på samma sätt.

– En tvåhundring kan man förlora, det är skit samma. Får man tre rätt så är det bara att ta nya tag nästa vecka.

Den lyckosamma V75-omgången var Youpie i den sista avdelningen som sagt den fräcka av tre spikar.

– Jag hade feeling för Youpie under hela veckan. Sedan såg jag att Challe Berglund varnade för den i sin spalt i Sportbladet och hade hästen som dagens drag. Då bestämde jag mig för att spika den.

Kenneth har för avsikt att tatuera in hästens namn på ena armen.

– Jag har sagt det tidigare men det har inte blivit av på grund av olika skäl. Men jag kommer att göra det framöver. Får jag tillfälle någon gång så vill jag även träffa kusken Per Lennartsson och tacka honom för styrningen.