Wangle: ”Omgången som hade exakt ALLT!”

TRAV

Enterprise imponerade – liksom Trancendence.

Månprinsen A.M. vann lätt igen.

Patrik Fernlund bjöd på segertårar när han vann med familjehästen Fred Cobra.

V86-omgången hade ALLT.

Sällan en omgång kan bjuda på så mycket.

Sportsliga höjdpunkter och segrar som berör.

Travsport när det är som allra bäst.

Och så miljonregn på det.

I kväll lägger man sig med ett leende på läpparna.

Här är Sportbladets plusbetyg på V86-omgången

Enterprise: Hambletonian-trean från ifjol ägs av idel profiler och kommer bli ruskigt spännande att följa under året. Man siktar på Kungapokalen och från stall Melander hörs det att man tror stenhårt på hästen. Efter ett rivigt lopp och en våldsam duell mellan två giganter så var det USA-stjärnan som vann. Segertiden kanske inte var så chockerande, men intrycket och viljan att vinna och stå emot Trancendence var riktigt bra. Det behövs om man ska förbli en vinnare.

Ditty Bopper: Wow, vilken frän insats. Snacka om att det var överlägset bästa hästen på banan. Först fick han öppna hårt mot ledningen, fick sedan stenhård press mitt i loppet men stegade undan på ett löjligt enkelt sätt. Det var stora plus och den här hästen kommer vinna fler lopp i år i den klass som hästen befinner sig i.

Månprinsen A.M: Kejsaren gjorde processen kort med allt motstånd och var lika bra som vanligt. Trots tredjespår sista varvet var det spel mot ett mål och Gunnar Melander satt och njöt i sulkyn. Denna säsong lovar gott och frågan är om vi någonsin har sett hästen bättre?

Fred Cobra: Wow, gåshud när kollega Patrik Fernlund styr in superskrällen och familjehästen Fred Cobra som vinnare – på V86. Amatörkusken serverade hästen ett drömlopp och över upploppet sa det bara pang. Stort grattis, kompis. Mycket imponerande.

Digital Archive: Pangstart och satt i ledningen på 100 meter från bakspåret. Hästen tävlade barfota runt om denna gång och var förbättrad. Detta är en frän stayer och med tre lopp i kroppen nu så får man passa den här starke krigaren.

Roofer: Har varit en snackhäst under lång tid och varit hårt betrodd på både V75 och V86. Under onsdagen var det vinna eller försvinna för hästen och efter en grym värmning var det nog inte många som trodde på förlust. Men väl i loppet var det aldrig nått tryck i hästen och Roofer galopperade som slagen – igen. Nej, denna får vi nog släppa nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86