Kungen på Gotland: Commander Crowe

TRAV

”En av världens bästa hästar”

Foto: Jörgen Tufvesson

Commander Crowe visade klassen i Gotlandslöpningen och vann på ett mycket övertygande sätt.

Och efter loppet hyllades hästen av både kusk och tränare.

– Han är en världshäst när han är på topp och nu kan vi börja sikta högt igen, sa en glad Petri Puro.

Commander Crowe imponerade stort i Gotlandslöpningen med 200 000 kronor i förstapris.

Peter Ingves Commander Crowe till ledningen i en snabb öppning, där även Giant Superman testade för ledningen. Giant Superman satte sig i rygg och första 500 meterna avverkades på 1.09,8. Ingves hann dämpa tempot en bit, innan Björn Goop gick fram med Quarcio de Chene som tryckte på.

Fin segertid i ösregnet

Sista varvet gick i 11-tempo och i sista sväng hade tättrion skapat sig ett avstånd till övriga hästarna. Och när Quarcio de Chene oväntat galopperade var saken klar. Commander Crowe lufsade enkelt ifrån Giant Superman och Peter Ingves hade full kontroll över upploppet. Segertiden i ösregnet blev fina 1.12,1 /2140 meter.

– Han fick verkligen inget lätt lopp i dag, men han gör det fantastiskt bra. Jag var lite rädd att han skulle bli loj när han blev ensam efter att Björns häst galopperat. Men i dag körde han hela vägen in i mål, sa en strålande glad Peter Ingves som gjorde glädjeskutt på vägen till vinnarcirkeln.

”En dröm att köra”

På frågan om Commander Crowe är en av världens bästa hästar, tvekade inte Peter Ingves.

– Det tror jag mycket väl och det visar väl den här prestationen. Och han har ju bara gjort några få lopp på slutet. Det är en dröm för mig att köra honom, helt fantastisk är han.

Petri Puro var naturligtvis mycket nöjd med sin stjärnas prestation.

– Han är en världshäst när han är på topp. Vi har letat efter toppformen länge, de där sista 10 procenten. Vi har lagt om träningen lite och nu känns det som att vi dem där sista procenten. Nu kan vi börja sikta högt igen.

Halmstadstränaren ville som vanligt ligga lågt med de framtida planerna för hästen.

– Det blir inte Frankrike för hans del i alla fall, det misstaget gör jag inte om. Jag vill inte riskera att han tappar i form igen. Vi ska köra honom i Sverige nu, men Jubileumspokalen ligger för tidigt i tiden.

Giant Superman slutade tvåa i loppet och Kocabar kom trea en bit efter, tillsammans med Quarcio de Chene som hämtade sig bra efter sin korta galopp.

Jens Oscarsson/Minimedia